Третият турнир за Купата на кмета ще се проведе на

...
Третият турнир за Купата на кмета ще се проведе на
Коментари Харесай

Tретият турнир за Купата на кмета събира 47 отбора от 19 училища в Сливен

Третият шампионат за Купата на кмета ще се организира на 20 октомври с присъединяване на 47 тима от 19 учебни заведения в Сливен. Жребият за поредността на срещите бе изтеглен от кмета Стефан Радев в наличието на преподаватели и ръководители на учебните тимове. Домакинна събитието бе ППМГ “Добри Чинтулов “. То се състоя на новото спортно игрище, което общината построи в двора на гимназията.

Състезанието по традиция ще е в три типа спорт: баскетбол, волейбол и футбол в две възрастови групи – 5-7 клас и 8-10 клас.
„ Радвам се, че ще се включат още повече деца и младежи “, означи Стефан Радев. Той напомни, че главната цел е да се разпространява физическата интензивност измежду младите.
Победителите на първите три места, с изключение на купи и медали, ще получат парични награди от 500, 300 и 200 лв.. Голямата премия е за феър плей и се връчва на учебно заведение, спазило всички регламенти. Тази година този приз ще е предложение за екскурзия.

Турнирът е измежду най-популярните начинания на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните и Общинския съвет по наркотични субстанции. Тя е част от предварителната защита за потребно оползотворяване на свободното време от учениците. От първото издание на шампионата през юни 2022 година до момента участващите тимове се усилиха над три пъти.

Игрището в двора на ППМГ „ Добри Чинтулов “ бе основано по план на Общината с притеглен запас от близо 160 хиляди лв. по програмата на МОН за реорганизация и поправки в учебните заведения. Съоръжението е предопределено за хандбал, баскетбол и футбол на дребни малки врати. Общината подари 10 хиляди лв., с които бяха обезпечени уреди за фитнес навън.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР