Третият пол премина през министрите и се запъти към узаконяване

...
Третият пол премина през министрите и се запъти към узаконяване
Коментари Харесай

Напрежение в МС заради третият пол

Третият пол мина през министрите и се запъти към легализиране от Народното събрание.

Бурни диспути съпътстваха държавното съвещание, на което бе признато да ратифицираме Истанбулската спогодба, призна външната министърка Екатерина Захариева. Основните й съперници са Обединените патриоти, които излязоха преди дни и с декларация против утвърждението. Според тях тази спогодба узаконява еднополовия брак.

Очевидно и техните представители в Министерски съвет Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са упорствали до последно.

Решението не е било взето единомислещо, призна Захариева. Патриотите били убеждавани благодарение на Цецка Цачева, че става дума за неразбирателство.

Вицепремиерката Екатерина Захариева обаче отхвърли да става въпрос за признание на третия пол и еднополовите бракове у нас.

Външната министърка увери, че ратификацията няма да узакони брака сред мъже или сред дами. Нямало да се заплаши и Конституцията ни, на която докуметнтът не противоречал.

По думите й националистите са се подвели по текста за равнопоставеност на половете, ставало дума за това да няма домашно принуждение и да се разчупят стандартите с посягането върху дами и девойки, и изнасилването им.

Захариева призна, че съгласно конвенцията поемаме обвързване да образоваме и децата в учебно заведение в приемливост сред половете и разчупване на стандартите, каквото и да значи това.

Ние сме 18-та държава-членка, която приема документа. Ратификацията би трябвало да се състои в Народното събрание, а по думите на Захариева ще има съпътстваща декларация към конвенцията, в която депутатите щели да изчистят недоразуменията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР