Третият по големина язовир в страната Студен кладенец беше зарибен

...
Третият по големина язовир в страната Студен кладенец беше зарибен
Коментари Харесай

Зарибиха язовир Студен кладенец с един тон шарани

Третият по величина язовир в страната " Студен бунар " беше зарибен с един звук трикилограмови шарани. Инициативата е осъществена от Съюза на ловците и рибарите в България.

Условията за зарибяването са били отлични - температурата е била към 5 градуса, а водата - хладка, което се оказало удобно за над 350-те шарана.

Умишлено е определен зарибителен материал с такива огромни размери, с цел да се понижи риска от набези от хищници и да се усили шансът за оцеляване на рибите, оповестяват от ИАРА.

Също по този начин в идващите месеци се чака рибите да хвърлят хайвера си и да умножат популацията на шарани във водоема.

По време на събитието бе оповестена и концепцията за въвеждане на режим хвани-пусни, с което ще се подсигурява развиването на трофейни екземпляри и ще усъвършенства здравословният статус на рибите.

През февруари ще бъде оповестено и публичното разискване на предлагането. С това деяние ще се подсигурява и ефикасен надзор при битката с бракониерските прояви.

ИАРА пое ангажимент да ускори контрола в региона, като в битката с нерегламентираните прояви ще бъдат включени и термокамери и дронове.

На събитието участваха ръководителят на организацията инж. Васил Василев, изпълнителният шеф на ИАРА доктор Николай Георгиев, зам.-изпълнителният шеф на ИАРА Ясен Киров, ръководителят на общинския съвет на Момчилград Ерсин Юмер, ръководителите на ЛРС-Кърджали Васил Дончев, на ЛРС-Ямбол Стоян Стоянов и на ЛРС-Момчилград Танер Идриз, както и представители на регионалната дирекция на Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури.
 Инспектори откриват въдици, само че не и риболовци
Инспектори откриват въдици, само че не и риболовци

Нарушителите с нови практики при противозаконния лов на риба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР