Третият път трябва да има кабинет, ще направим правителство и

Третият път трябва да има кабинет, ще направим правителство и ...

Мартин Димитров: Третият път трябва да има кабинет ще направим правителство


Третият път трябва да има кабинет, ще направим правителство и "Демократична България" ще бъде в центъра. При добрия сценарии "Демократична България" и партньори създава правителство и първият ни партньор е "Продължаваме промяната", това е естествената коалиция. По-добрият вариант беше да направим коалиция веднага, за да вземем първото място, има значение кой взима първия мандат. Това каза в "Денят започва" с Георги Любенов Мартин Димитров от ДБ.

Според него има потенциал "Демократична България" да се бори за второто място и да покачи процентите си.

"Няма вариант ГЕРБ да стане приемлив партньор, те тайно управляваха с ДПС", допълни Мартин Димитров.

Той коментира издигането на кандидат за президент от ДБ така:

"Ръководството обсъжда темата, когато сме готови, ще обявим нашето решение, всички се бавят. Аз имам съществени различия с Румен Радев, относно "Белене", относно отношенията с Русия", добави Мартин Димитров.

Той поясни, че без "Демократична България" е нямало да мине актуализацията на бюджета. Относно акцията в КЕВР Мартин Димитров уточни, че се надява проверките на ДАНС и МВР да дадат необходимия резултат.

"Инфлацията може да бъде овладяна чрез растеж на икономиката и привличане на инвеститори. Ако се препоръча от здравните власти ще сложа и трета доза", каза още Мартин Димитров.

Вижте целия разговор във видеото.

Източник: bnt.bg