Третият национален литературен конкурс на “БМФ Порт Бургас АД вече

...
Третият национален литературен конкурс на “БМФ Порт Бургас АД вече
Коментари Харесай

Вижте как да се включите в Националния литературен конкурс

Третият народен книжовен конкурс на “БМФ Порт Бургас ” АД към този момент стартира, оповестиха уредниците на събитието.

Тази година той е разграничен на две категории - прозаичност и лирика. Всички искащи могат да се включат, защото няма възрастовиограничения. Темата е “Морето, което събира всичко далечно ”, а изискването е размера на творбите да бъде до 3 страници за прозаичност и до 2 страници за лирика.

Инициативата има за цел да поддържа литературната традиция в регионалния център и да насърчи основаването на стойностнипроизведения.

Всяка година креативните съревнования провокират огромен интерес, като за две години е имало общо 254 създатели от над 60 обитаеми места в България, Англия, Белгия и Канада. Темите за индивида, морето и природата въодушевяват хора от всички възрасти – най-младият участник досега е на 8, а най-зрелият на 82 години.

В журито вземат участие Елка Василева – поетеса, Весела Джунджурова – основен юрист на „ БМФ Порт Бургас “ ЕАД и Динко Динков – лингвист, стихотворец и публицист, лауреат на Годишните литературни награди за 2023 година на Община Бургас.

Победителите ще бъдат наградени на специфична гала в Бургас през есента. Класиралите се на първите три места ще получат парични награди. Отличените произведения ще бъдат оповестени в профилирани уеб сайтове за литература.

Произведенията могат да бъдат изпратени на електронната поща [email protected] или на книжен притежател на адрес: 8000 Бургас, пл. Баба Ганка № 4, ет. 4. Срокът е до 21 август.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР