Третият мандат си е политически мандат, която и партия да

...
Третият мандат си е политически мандат, която и партия да
Коментари Харесай

Илияна Йотова за третия мандат: отговорността е на мандатоносителя

Третият мандат си е политически мандат, която и партия да го получи. Това разяснява вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „ 120 минути “ на бТВ. Тя добави, че не има вяра, че третият мандат е равноотдалечен от всички политически сили.

Ние не вършим държавно управление с механически темперамент, както вършат, да вземем за пример, в Италия, където много постоянно имат такива политически рецесии, разяснява Йотова.

По думите ѝ носителят на третия мандат може да предложи доста необятен състав на кабинет, само че отговорността се носи от мандатоносителя. Много би трябвало да се внимава, когато се вземе решението дали да се поддържа, или да не се поддържа, счита вицепрезидентът.

Тя добави, че ще има по-ясна визия какви са възможностите за третия мандат, когато види какво ще предложат от „ Продължаваме Промяната “, каква ще е формулата, по какъв начин ще протече диалогът в Народното събрание – авансово и по време на самото гласоподаване на държавното управление. Смятам, че в този ден доста неща ще бъдат ясни и дали изобщо има късмет в границите на този парламент да има постоянен кабинет, добави тя.

Илияна Йотова разяснява, че няма упования за гласуването на мандата на „ Продължаваме Промяната “.

„ Даже се чудя за какво един човек като номинирания за министър-председател, доста уважаваният от мен учен, се съгласи да бъде лице на този втори мандат. И някак си виждам от изказванията му през последните дни – няма необикновен възторг, няма особена упоритост, дори отчаяние като че ли и авансово изгубена борба – това разгадавам в посланията “, разяснява Йотова.

Вицепрезидентът разяснява, че е била сюрпризирана от гласуването на първия мандат в пленарната зала. 

Гласуването беше повече от окончателно. Това гласоподаване сподели, че можеш да направиш една забавна формула, да извадиш начело едно ново лице, несъмнено доста почитан човек, да направиш много другоземен претендент екип за бъдещи министри и все пак всяка една политическа мощ да гласоподава по този начин, както беше решила авансово. И две години след митингите още веднъж получихме доказателство, че няма да бъде елементарно на ГЕРБ да излезе от изолацията, съобщи Йотова.

„ Ние към момента се надяваме, че въпреки всичко ще има най-малко опит за сформиране на държавно управление с втория мандат на „ Промяната “, добави тя.  
ТЕМА преди 1 час 779 преди 1 ден 971 преди 2 дни (обновена) 1352
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР