Третият мандат ще е нещо като втори опит за първия.  Който

...
Третият мандат ще е нещо като втори опит за първия.  Който
Коментари Харесай

Христо Ѝванов: Третият мандат е като втори опит за първия

Третият мандат ще е нещо като втори опит за първия.  Който и да го вземе, би трябвало да работи за всички, и да е ясно още, че Политическа партия ще имат водеща роля, тъй като обезпечават най-вече от гласовете; завоюваха изборите, гласоподавателите им дадоха моралното право да лидират процеса на измененията в България. Това разяснява Христо Ивановот Демократична България. Затова считаме, означи той, че ще имат водеща роля при договарянето на министър председател, на състав на Министерския съвет.
За мен от основно значение е, че през тези месеци би трябвало да се вземат доста значими решения, с цел да се оправим със зимата и всички вероятни кризи; по тази причина и за България не е добре да има предварителни избори, добави Христо Иванов.

От Демократична България считат, че в случай че получат третия мандат, са длъжни да опитат да предложат формула, която да сработи. Трябва да намерим метод, може би посредством смяна на формулата, въобще - на метода на водене на договарянията, на връзка при взимане на решенията, да опитаме в границите на досегашното болшинство да намерим нова структура, счита Иванов. Според него това може да стане, в случай че водачите на обединенията се отдръпват леко от лидерските места в кабината, с цел да се понижи чувството за парцелиране.

Според ръководителя на ПГ на Демократична България би трябвало да се стъпи на програмата, която беше направена при първия мандат. Тя съгласно Иванов може да бъде дефинирана и в декларация, която да бъде препоръчана в Народното събрание, с цел да се види въобще дали има болшинства по огромни национални цели, които би трябвало да бъдат осъществени в идващите месеци.

Позитивно оценяваме, че президентът има желание да организира съвещания с политическите сили, преди да връчи третия мандат, логиката е да се търсят допирни точки, това, което би могло да сработи, разяснява Христо Иванов.

И разгласи, че в подобен тип съвещания Демократична България ще взе участие съществено. Тогава ще излезем и с цялостна формула на база на съвещания, които сме провели с сътрудниците от досегашното четворно болшинство, тъй като считаме, че би трябвало да се търси някаква реорганизация на това болшинство, въз основата на която да се осъществя третият мандат, акцентира депутатът, представен от Българска телеграфна агенция.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР