Третият мандат ще бъде върнат неизпълнен, заяви депутатът от Демократична

...
Третият мандат ще бъде върнат неизпълнен, заяви депутатът от Демократична
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: Избори 2 в 1 ще вдигнат активността

Третият мандат ще бъде върнат несбъднат , съобщи депутатът от " Демократична България " Антоанета Цонева пред Българска национална телевизия.

Въпрос на полемика е дали изборите да са 2 в 1 (президентски и парламентарни). Вероятно те ще се проведат в средата на ноември, изясни тя.
 Българска социалистическа партия разисква по кое време връща мандата за сформиране на държавно управление
Българска социалистическа партия разисква по кое време връща мандата за сформиране на държавно управление

Казахме, че ще предложим служебния кабинет, само че дружно с останалите сътрудници

Цонева отхвърли да съобщи дали Демократична България ще имат личен претендент за президент. Запитана дали президентът Румен Радев ще е общ претендент на Българска социалистическа партия, за ИСБГНИ, за Има Такъв Народ, тя прикани: " дано да забележим, позволете ми да се въздържа от оповестяване на имена ".

Относно състава на държавно управление, депутатът от Демократична България изясни, че политиците би трябвало да научат главен урок, да се върнат към старомодните правила - да си приказват, да образуват коалиция, да подписват съглашение.

Досега не са провеждани по едно и също време избори за парламент и за президент. Това са разнообразни предизборни акции, въпрос на умения и майсторството на щабовете е да ги съчетаят. Провеждането на президентски избори дружно с парламентарните ще усили изборната интензивност, уверена е Цонева.

По думите й е мъчно да се каже занапред за акцията. Българските жители отиват на 3-ти парламентарни избори, президентски по този начин или другояче би трябвало да има, рационално е те да са 2 в 1, повтори тя.

" Българска социалистическа партия позволи съществена неточност - при неуспеха на първия мандат, ние казахме, че би трябвало да има предварителна консултация сред партиите , а водачът на партията Корнелия Нинова отхвърли и съобщи, че е неконституционно, което не е по този начин ", разгласи Цонева.

" Не желаеме да участваме в театрални придвижвания, в занимания, които ще бъдат без резултат. Нямаше по какъв начин третият мандат да бъде сбъднат без партиите да си приказват ", сподели тя.

Обсъждали сме разновидности, при които най-малката политическа мощ да получи мандата, с цел да може да поддържат техническо държавно управление.

" Кирил Петков и Асен Василев са едни от най-успешните политици в служебния кабинет . Кирил Петков продължи една наша борба - за Българската банка за развиване (ББР). Той съумя да потвърди, че когато един министър има политическа воля може за малко да реализира положителни резултати ", сподели Цонева.

Ние сме съидейници, не съперници . Не желая да злоупотребявам, те самите не са декларирали, че ще се включат в политиката след края на служебния кабинет, изясни депутатът от Демократична България. " Каквото и да подхващат, ние ще останем съидейници. В политическия живот има доста спекулации, до момента в който не преглеждаме обстоятелствата, не желая да злоупотребявам ", изясни тя.

Когато имаме рецензии към министри те не се пестят - на превоза, на енергетиката. Обективно подхождаме към служебния кабинет, сподели депутатът от Демократична България.

Тя посочи, че настоящето национално заседание би трябвало да актуализира бюджета, в частност - пенсиите, да бъде регистрирана всяка една година, нито един пенсионер да не остане под линията на бедността.

Припомняме, откакто още веднъж за сформиране на държавно управление,, което също не съумя да излъчи държавно управление и се стигна до предварителните избори на 11 юли, Корнелия Нинова съобщи, че Българска социалистическа партия ще подходи с " разсъдък, мъдрост и успокоение " при процеса за сформиране на държавно управление, а от столетницата ще се борят за устойчиво болшинство в Народното събрание.

От Българска социалистическа партия поканиха на диалози поредно в противоположен ред по бройка останалите парламентарни групи - първи бяха от а, че ще поддържат кабинет, в случай че и " ИТН " склонят. Лидерът на партията. От " Демократична България " пък въобще с аргумента, че това не са действителни старания за сформиране на държавно управление,.

Миналата седмица от Българска социалистическа партия споделиха, че, с цел да дадат време на Народното събрание да актуализира бюджета. На 1 септември сутринта останалите парламентарни групи о за скоростно приемане на актуализацията.

Вчера стана ясно, че от за сформиране на постоянно държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР