Третият мандат е просто един хазарт. Ако той се случи,

...
Третият мандат е просто един хазарт. Ако той се случи,
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Третият мандат ще е хазарт, с който не искам името ми да се свързва

Третият мандат е просто един хазарт. Ако той се случи, март месец отиваме на пети подред избори и мога да ви уверя, че те няма да са последните за идната година. Ще прекараме една година в избори, което ще радикализира хората и за мен в доста връзки ще бъде злополука. Можем да я избегнем в идващите дни.

Това сподели претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски, откакто връчи на президента Румен Радев досието с осъществявания мандат. Вероятно проектокабинетът му ще бъде гласуван в пленарната зала още тази седмица. Засега не е ясно дали ще получи поддръжка от политическите сили. За избор на държавно управление е нужно нормално болшинство от 121 народни представители.

„ Не сме правили никакви пазарлъци с никого. Хората които са там, са поради положителното си име и професионализъм. Неизбежно положителните експерти имат пресечни точки с политически сили, само че това никога не е било разменна монета “ , изясни проф. Габровски изобилието от персони в листата си, които към този момент са били в изпълнителната и законодателната власт.  

На въпрос чака ли поддръжка в Народното събрание, той сподели:

„ Ако се откри метод да се загърби тяснопартийния нарцисизъм, аз чакам това държавно управление да бъде определено с цялостно болшинство “ . Но не даде явен отговор дали ще се съгласи да бъде още веднъж претендент за министър-председател, в случай че в този момент претърпи крах и се стигне до третия мандат.

„ Третият мандат ще сътвори условия да се приказва за подмолни сделки, за сделки сред партиите, за направени на мрачно покупко-продажби. Това може да бъде обременено и да се трансформира в нещо, с което не желая името ми да се свързва “ , сподели претендентът за министър председател. Затова за него сега „ третият мандат не е алтернатива “ .

„ Кандидатите за Министерския съвет за напълно избор на проф. Габровски. Ние подсигуряваме нашата поддръжка в пленарната зала, той е имал нашата поддръжка да прави своя свободен и съзнателен избор на експерти. Очевидно е, че хората желаят консенсус и желаят определените от тях да свършат съответна работа. А това би повишило равнището на доверие в Народното събрание “ , сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която дружно с Томислав Дончев придружаваше проф. Габровски на „ Дондуков “ №2.

Очаква се още през днешния ден президентът да издаде декрет, с който да предложи на Народното събрание да гласоподава проектокабинета „ Габровски “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР