Третият лъч на метрото ще бъде пуснат в експлоатация от

...
Третият лъч на метрото ще бъде пуснат в експлоатация от
Коментари Харесай

Пускат дългоочаквания трети лъч на метрото

Третият лъч на метрото ще бъде пуснат в употреба от 26 август в .
Първата права, която ще бъде пусната, е от „ Красно село ” (ул. Житница наоколо до кръстовището с бул. Цар Борис ІІІ) до бул. „ Владимир Вазов ” (кръстовището с ул. Панайот Хитов), като строителството стартира през 2016 година Този стадий на строителството трябваше да завърши през август 2019 година, само че се оказа, че би трябвало да се вършат спомагателни проби, а новият период за откриването на правата беше февруари 2020 година В края на 2019 година обаче стана ясно, че тестванията би трябвало да се удължат и това наложи стартирането на правата да стане напролет. Но тогава още веднъж бе отсрочен стартът поради пандемията от COVID-19.
 Променят придвижването към бул. Шипченски проход Променят придвижването към бул. " Шипченски проход "
От 25.08.2020 година до 14.09.2020 година /включително/ се не разрешава влизането на пътни транспортни средства /ППС/ по южното пътно платно на бул....
„ Сименс ” доставя влаковете за третия лъч и построява системите за тях. Автоматични преградни порти се слагат на всички станции от третата линия на метрото редом със строителството. Такива автоматизирани загради към този момент са сложени на станция „ Васил Левски ”, а до края на септември ще бъде оборудвана и станция „ Опълченска ”. Целта на автоматизираните преградни порти е по-голяма сигурност на пасажерите.
В деня на откриването пътуването за жителите по новата права на метрото ще бъде гратис.
Нови съвременни табели за информация на пасажерите в метрото ще посрещат всички ползващи новата линия от 26 август. Новите схеми, табели и карти ще улесняват пасажерите в софийското метро. Водещо при създаването на новия Стандарт за образна информация в метрото, е бил пасажерът, като главната цел е да се даде унифицирана информация, която да им помогне за бързо, комфортно и елементарно насочване в града.
Градските деятели от Спаси изясняват, че на всички нови станции на линия М3 е подложен цялостен асортимент на образните детайли. Поставени са карти на цялостната мрежа на градския превоз, а за облекчение на прекачванията и ориентацията, на станциите са ситуирани и подробни карти на регионите, като са нанесени и всички спирки, както и линиите на наземния превоз, които ги обслужват.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР