Третият кръг от преговори между Русия и Украйна започна в

...
Третият кръг от преговори между Русия и Украйна започна в
Коментари Харесай

Третият кръг от преговори между Русия и Украйна започна в Беларус

Третият кръг от договаряния сред Русия и Украйна стартира в Беларус. Това оповестява ТАСС, базирайки се на съветското посолство в Беларус.

На 28 февруари Русия и Украйна организираха първия кръг от договаряния. Те започнаха към 14:00 московско време и продължиха към пет часа. Вторият стадий се организира на 3 март. Според ръководителя на съветската делегация тогава, асистент на президента на Русия Владимир Медински, по време на диалозите двете страни са съумели да намерят схващане по някои въпроси.

Руската делегация отлетя към Беларус през днешния ден по обед, оповестява РИА Новости.

По непотвърдена информация диалозите ще се проведат в Дома на ловеца в Беловежката гора - където се състояха и втория път.

В състава на украинската делегация няма промени, заяви съветникът на ръководителя на кабинета на Зеленски - Михаил Подоляк. По думите му диалозите ще стартират в 16.00 часа.

В хода на втората среща сред двете делегации бе достигнато съглашение по взаимно поръчителство на филантропични коридори за евакуация на жителите, доставка на хранителни артикули и медикаменти.

Междувременно Украйна разгласи, че е атакувано черноморското пристанище Олвия.

Украинското министерство на инфраструктурата съобщи, че част от черноморското пристанище Олвия, обещано на концесия на катарската компания " Кю терминалс ", е била ударена при съветска военна офанзива, оповестиха Ройтерс и Укринформ. При нападението няма ранени. Не се оповестяват повече детайлности.

" Кю терминалс " е консорциум, в който влизат държавната компания " Катар портс мениджмънт " и логистичната компания " Катар навигейшън ". През 2020 година консорциумът завоюва правото да развива и ръководи пристанището за период от 35 години.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР