Третият кръг на Ролан Гарос отново се оказа непреодолимо препятствие

...
Третият кръг на Ролан Гарос отново се оказа непреодолимо препятствие
Коментари Харесай

Григор Димитров отново приключи рано с "Ролан Гарос"

Третият кръг на " Ролан Гарос " още веднъж се оказа непреодолимо затруднение за Григор Димитров. Българският тенисист загуби от испанеца Фернардо Вердаско с 6:7 (4), 2:6, 4:6 и за девети път при деветото си присъединяване не съумя да стигне до втората седмица на най-престижния шампионат на червени кортове.

Димитров загуби по мъчителен метод първата част на мача, като пропиля цели четири сетбола, а по-късно позволи поврат в тайбрека. В началото на втория сет българинът имаше два шанса да пробие подаването на противника, само че още веднъж не се възползва и това докара до голям срив в играта му.

Вердаско направи серия от седем следващи гейма, която му обезпечи скоростно продобиване на втория сет и задатък от 3:0 в третия. Димитров най-сетне спря пропадането за 1:3, а след това даже стигна до тъждество - 4:4. Два гейма по-късно обаче дуелът завърши с 44-ата непредизвикана неточност на първенеца от финалите на АТП.

Димитров дописна втора поредна и общо трета загуба в петия си мач с Вердаско. Това беше втората им среща за сезона след тази във втория кръг на мастърса в Индиън Уелс, когато испанецът се наложи със 7:6 (4), 4:6, 6:3.

Димитров приключва сезона на червени кортове със седем победи и пет загуби. Преди година българинът още веднъж отпадна в третия кръг в Париж след загуба в три сета, като тогава на пътя му застана Пабло Кареньо Буста.

С достигането си до четвъртия кръг Вердаско също изравни най-хубавото си достижение на " Ролан Гарос ". Той ще е част от осминафиналите за седми път след 2007, 2008, 2009, 2010, 2014 и 2017 година

В опит да влезе за пръв път до финалната осмица в Париж 34-годишният испанец ще се изправи против Новак Джокович или Роберто Баутиста Агут. " Ролан Гарос " е единственият шампионат от Големия шлем, в който Вердаско не е достигал до четвъртфиналите.

 Григор Димитров още веднъж завърши рано с
© Reuters

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ролан Гарос (355)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР