Третирането на зелените площи срещу кърлежи в Шумен ще започне

...
Третирането на зелените площи срещу кърлежи в Шумен ще започне
Коментари Харесай

Обработват зелените площи срещу кърлежи в Шумен

Третирането на зелените площи против кърлежи в Шумен ще стартира на 11 април, оповестиха от пресцентъра на общинската администрация.

От 6.30 часа ще се обработват пешеходните алеи в централната градска част и Градската градина.

16 ухапани от кърлежи във Варна

В началото на идната седмица дейностите ще продължат в квартал "Боян Българанов " и поетапно - в останалите квартали на града, в обществените заведения, платото, стъпалата към паметника "Създатели на българската страна ", "Кьошковете " и в региона към Стария град.

Преди да отворят още веднъж и да стартират работа детските градини и ясли, тревните площи и пясъчниците в дворовете им също ще бъдат третирани.

Планираните действия ще се правят при удобни метеорологични условия, а при нужда ще бъдат отсрочени за дни с по-подходящо време.

Препаратите, с които се прави дезакаризацията, са безвредни за хората. Въпреки това обаче, от администрацията още веднъж припомнят на жителите да не навлизат в зелените площи. За информация на минувачите ще бъдат сложени и табели за 24-часовия карантинен период на препарата, прецизират от общинския пресцентър.
Оттам допълват, че служащи от общинското дружество "Паркове и обредна активност " сега косят тревата в централната градска част и приготвят терените за идното напръскване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР