Трети труп на крава изплува на родното крайбрежие. След като

...
Трети труп на крава изплува на родното крайбрежие. След като
Коментари Харесай

Трети труп на крава изплува на родното крайбрежие

Трети мъртвец на крава изплува на родното крайбрежие. След като на 6 юни стана ясно, че в залива на плаж „ Корал ” в община Царево е изплувало мъртво животно, дни по-късно същото се случи край скалите в местността Червенка в Черноморец. 

Рано тази заран в околност Таласакра влезе екскаватор край труднодостъпния каменист бряг, с цел да отстрани натрупа. Не е ясно дали животните са от вредите в Украйна, само че от Областната дирекция на БАБХ прецизираха, че всичките три са без ушна марка, каквито има добитъкът отглеждан в Европейски Съюз. 

„ Не мога да кажа от кое място идват. За първи път слушам тази версия за Украйна. Според мен най-логичното е да идват от някой транспортен съд в морето ", изясни Росен Деспотов, кмет на Черноморец. 

Към този миг суматоха или напрежение измежду жителите на обитаемоте места или летовници няма. От „ Морска администрация " акцентират, че към този миг няма данни за повреда в транспортен съд, пренасящ контейнери с живи животни или за плуващи животни в морето. 

„ Предстои стерилизация на плажната линия и да се надяваме че това ще е последното животно, което попада на нашите крайбрежия ", изясни Зорница Димитрова от отдел „ Екология ", община Созопол. 

Снимка: Нова тв
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР