Трети сет ще определи шампиона на DIEMA XTRA Sofia Open,

...
Трети сет ще определи шампиона на DIEMA XTRA Sofia Open,
Коментари Харесай

Трети сет ще определи шампиона на DIEMA XTRA Sofia Open

Трети сет ще дефинира първенеца на DIEMA XTRA Sofia Open, откакто Мариус Копил съумя да вземе втората част, която още веднъж бе решена след тайбрек.

Важен във втория сет се оказа още първият гейм. В него Копил заигра доста точно на ретур, оттова си създаваше преимущество и това докара до два шанса за ранен пробив при 15:40. Първият бе отразен от Башич, само че не и вторият.

Много значим за румънеца бе и идващия гейм, в който се мина през тъждество, с цел да се стигне до затвърждаване на брейка. В идващите си три сервис гейма Башич не даде даже точка на противника, само че той на собствен ред също печелеше решително подаванията си и по този начин поведе с 5:3.

В идващия гейм Копил даже доближи до сетбол след двойна неточност за 30:40. Първият сервис обаче избави Башич и той накара противника си да сервира за продобиване на частта.

А това не се оказа по никакъв начин елементарно, макар спокойните геймове на негов начален удар досега в сета. Геймът стартира с двойна неточност, а бекхенд в навън на румънеца докара до 15:40. Стоп воле донесе триумф за Копил при първия брейкбол, само че при втория слайс бекхендт не сработи, а Башич размина на мрежата с форхенд по късия диагонал.

Башич завоюва и идващия гейм и по този начин Копил трябваше да сервира за оставане в борбата за трофея. Босненецът бе на две точки от триумфа при 30:30, само че противникът му се оправи и вкара сета в нов тайбрек.

Той стартира с минипробив за румънеца, само че Башич го върна при 3:3, когато насочи мощен форхенд към излезлия на мрежата противник, чието стоп воле не се получи.

Копил обаче стигна до нов минибрейк за 5:3 и този път нямаше какво да го спре към оползотворяване на втория си сетбол.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР