Трети поред ден депутатите се заеха да с гледането на

...
Трети поред ден депутатите се заеха да с гледането на
Коментари Харесай

Депутатите излъчват комисии едва другата седмица

Трети подред ден депутатите се заеха да с гледането на текстове от парламентарния устав. Днес първа точка от дневния им ред трябваше да е гласуването на парламентарните комисии, само че защото към момента нямат устав, отложиха попълването на състава на комисиите за идната седмица.

Вчера също с спор по правилника, като направиха дребни промени. В дебата и правенето на правилника още веднъж доста дейни бяха депутатите от " Възраждане ". за това дали да има Комисия по конституционни въпроси.

Така излъчването на депутатите, които действително би трябвало да се заемат със законодателна активност се отсрочва за сряда, 3 май , което значи и че първите съвещания на комисии вероятно биха могли да се насрочат едвам за четвъртък.

Вчера президентът Румен Радев предизвести, че 49-то Народно заседание няма да има безпределно време и още веднъж съкрати хоризонта за диалози сред политическите сили, главно първите две ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ, за управническа стратегия и вероятно сформиране на държавно управление, откакто настройките след консултациите на Дондуков 1 бяха за удължение на времето на живот на Народното събрание.
 Румен Радев към депутатите: Прозорецът може бързо да хлопне
Румен Радев към депутатите: Прозорецът може бързо да хлопне

Той чака Народното събрание да създава закони, а не скандали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР