Трети обвиняем, за когото прокуратурата в Пазарджик твърди, че е

...
Трети обвиняем, за когото прокуратурата в Пазарджик твърди, че е
Коментари Харесай

Оставиха в ареста трети от групата за точене на ДДС и търговия с трюфели

Трети обвинен, за който прокуратурата в Пазарджик твърди, че е участник в разкритата през декември незаконна група за документни закононарушения против данъчната система, прикрити зад търговия с трюфели, остава зад решетките.

Това реши по-рано през днешния ден Пловдивският апелативен съд след разглеждането на молбата на мъжа за по-лека мярка за неотклонение.

Той е шеф на няколко компании. На 19 декември му са му повдигнати две обвинявания. Едното е за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари, работила от януари 2020 година до 5 декември предходната година. Второто - за потребление на документи с погрешно наличие за търговия с гъби и трюфели, посредством които документи е получил от държавния бюджет парични суми в огромни размери от април 2021 година до октомври 2021 година За първото обвиняване Наказателният кодекс планува отнемане от независимост от 3 до 10 години, а за второто – от 3 до 8 години. 

Магистратите не почетоха довода на юриста на обвинения, че е във влошено здравословно състояние, страда от сърдечна непълнота и би трябвало да бъде освободен, с цел да се лекува. Съдебно-медицинска експертиза обаче демонстрира, че той може да остане в ареста под лекарски надзор.

Преценено е, че има риск мъжът да се укрие или да извърши друго закононарушение. Досега е бил осъждан 13 пъти, също така има адрес в Пещера, а твърди, че живее в Пазарджик.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР