Трети национален протест на пътностроителните фирми се проведе днес. Недоволните

...
Трети национален протест на пътностроителните фирми се проведе днес. Недоволните
Коментари Харесай

МРРБ и пътните строители не се разбраха за неизплатените пари

Трети народен митинг на пътностроителните компании се организира през днешния ден. Недоволните желаеха оставката на районния министър Виолета Комитова и се оповестиха против прекъсването на всички заплащания за осъществена от тях активност.

Протестът стартира в 8:30 сутринта пред районното министерство с главното искане - страната да изплати над 800 милиона лв. на пътностроителните компании за осъществената от тях работа.

" Нашите претенции са да бъде обезпечено заплащане до края на годината на най-малко 600 милиона и рационална переспектива за погашение на останалите средства ", съобщи Стефан Чайков, ръководител на УС на ББК " Пътища ".

" Госпожа Комитова да се свърже с сътрудниците си от Министерство на финансите и да разбере, че всеки месец има над 2 милиарда остатък и тя би трябвало да откри метод да ги разплати,както тези хора са намерили метод да свършат своята работа ", бе безапелационен и Георги Златев от ББК " Пътища ".

Протестът на строителните компании продължи 2 часа пред районното министерство досега, в който те схванаха, че в 10:30 районният министър Виолета Комитова няма да дойда на тяхната среща.Това породи напрежение и те се реалокираха пред Министерския съвет с искане за нейната оставка.

Министър Комитова изясни че не е пристигнала на срещата, защото още нощес от браншовата камара " Пътища " са съобщили, че няма да дойдат притежателите на компании, а единствено представители на камарата. Нейно категорично изискване било, че чака на среща притежателите на 21 пътни компании. По отношение на митинга съобщи:

" Аз не разбрах защо стачкуват тези хора през днешния ден. Не съм сигурна, че всички хора, които идват пред Министерство на регионалното развитие са служащи в тези компании. защото ние имаме сведения от Министерството на труда и обществената политика,че в строителния бранш няма съкратени служащи, няма хора без заплати.

От районното министерство подозират че днешният развой е показна акция, за да се нагнетява напрежение в обществото, да се насажда разделяне, което не е заслуга на служебното държавно управление.

" И предходната, и по-миналата година фимрите са били в едно и също състояние. Тоест, по същия метод са чакали едни пари, които не са ги имали нито в контракти, нито в бюджета на страната. След като и по-предишната година те са били в същото финансово състояние - за какво в този момент се стачкува? ", попита заместник-министърът на районното развиване Иван Шишков.

От министерството обявиха, че дължимата сума на пътните компании е над 900 милиона лв..Те ще им бъдат платени, само че преди този момент канят притежателите на тези компании на среща идната седмица.

Протестиращите се заканиха да излязат пред Министерския съвет още веднъж.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР