Трети месец вече Карловският районен съд остава без насрочване на

...
Трети месец вече Карловският районен съд остава без насрочване на
Коментари Харесай

Мотаят наказателно дело срещу зам.-кмета на Сопот

Трети месец към този момент Карловският областен съд остава без насрочване на наказателното дело от частен темперамент No 241/2018, заведено против зам.-кмета на Сопот Николай Новаков, научи БЛИЦ от свои източници. Делото трябваше да бъде формирано още през месец април по искане на господин Бранимир Ботев, шеф на EISA.

От тогава до в този момент няколко наказателни съдии от Карловския областен съд отхвърлят да водят делото и си вършат сами отказ, тъй като били близки и се познавали с подсъдимия зам.-кмет на Сопот Новаков. Топката се трансферира от един арбитър на различен арбитър, като най-после за докладчик е избрана арбитър Дарина Попова, която е цивилен арбитър. Тя съставлява III цивилен състав на Карловския районен съд, само че й дават да води наказателно дело, по което тя да бъде съдия-докладчик. „ Дори единствено това събитие е задоволително, в случай че бъде наказан Новаков решението да падне на последваща инстанция. “, разясниха пред БЛИЦ адвокати. Зам.-кметът на Сопот Николай Новаков стана скандално прочут откакто Антон Тодоров сложи обществено въпроса, че Новаков има десетки престъпни регистрации за голям брой измами, безчинство, рушвет на данъчни чиновници, обири и други

Името на Новаков и компанията му „ Екстрасенс “ се свързват и с придобиването на сопотския хлебозавод, както и със започващите инспекции против общината за тежки нарушавания на финансовата дисциплинираност и съществени отговорности.

Наказателното дело, което по този начин и не може да бъде планувано в Карловския областен съд против Новаков е по член 148 по отношение на член 147, алинея 2 от Наказателен кодекс, което планува отнемане на независимост до 3 години и санкция до 5 000 лева, като утежняващо виновността събитие, в случай че действието е осъществено от длъжностно лице, каквото се явява Новаков.

БЛИЦ напомня, че след изнасяне на скандалните обстоятелства, свързани със зам.-кмета, Българска социалистическа партия сне политическото доверие от него и го изключи. Новаков, обаче продължава да бъде зам.-кмет на общината и да се разпорежда с нейните финанси, като в това време оповести събитието, че е посетил център за психологично здраве и се е сдобил с документ, че е „ психологично здрав, макар екстрасенските си заложби “.

Опънал ли е някой чадър над Новаков или Карловския областен съд просто демонстрира тромавост, от която зам.-кмета се употребява, следва да забележим?

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР