Трети месец без питейна вода са жителите на радомирското село

...
Трети месец без питейна вода са жителите на радомирското село
Коментари Харесай

Трети месец без питейна вода са жителите на радомирско село

Трети месец без питейна вода са жителите на радомирското село Касилаг. Те излязоха на митинг с претенции рецесията незабавно да бъде решена. От ВиК Перник им дадоха отговор, че е нужна цялостна замяна на водопровода, само че в началото ще бъде въведен режим на водата.
В Касилаг нямат вода от 2 август. Дотогава селото е имало личен тръбопровод. След ремонт обаче той бил причислен към общия с други две села. Така водата до Касилаг спряла, предава Bulgaria ON AIR.

" Не мога да ви опиша по какъв начин живеем, моят мъж е с глаукома, не вижда. Водата не идва. Нито мога да се изкъпя, нито него мога да го измия, би трябвало да го повеждам на доктор. Мъча се, споделям на едно детенце да ми докара малко вода от чешмата, колкото има - това е ситуацията ", споделя Йорданка Терзийска, която живее в селото.

Хората упорстват незабавно да стартира ремонт на ремонта и за Касилаг да бъде бъде обезпечена вода по най-бързия метод.

" Трайно решение е да се смени довеждащият тръбопровод от водоизточника до резервоара. Загубите там са доста и мъчно се стига до това да ги открием и да ги отстраним, тъй като са в гората ", разяснява шефът на ВиК в Перник Борислав Иванов.

От сдружението обясниха, че са пробвали да контролират крановете по този начин, че по едно и също време да има вода за всички села. Оказало се обаче, че този кран е неохраняем и недобросъвестни поданици се възползват от това и сами го контролират.

" Винаги кметските наместници, изпратени от тях хора или някой самоволно отива и върти кранове, насочва си за неговото село, взема решение си казуса, без да мисли за другите ", съобщи Иванов.

В Касилаг одобряват разновидността с режим на водата. Настояват обаче да се мисли и за трайно решение на водната рецесия.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР