Трети кръг от преговорите между Украйна и Русия ще има

...
Трети кръг от преговорите между Украйна и Русия ще има
Коментари Харесай

Трети кръг от преговорите между Украйна и Русия ще има на 7 март

Трети кръг от договарянията сред Украйна и Русия ще има в понеделник, предадоха международните организации. Новината заяви Давид Арахамия, който е водач на парламентарната група на украинската ръководеща партия " Слуга на народа ".

Арахамия е и член на украинската делегация в договарянията с Русия.

На предния кръг от диалозите във четвъртък двете страни се съгласиха да отворят филантропични коридори, с цел да може цивилните да се изтеглят от някои зони на сражения, само че имаше закъснения в използването на механизма, отбелязва Ройтерс.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи по-рано, че е подготвен да организира среща с съветския си сътрудник Сергей Лавров, в случай че сметне, че такива договаряния са съдържателни и в случай че те се вписват в общите рамки на преговорния развой, съобщи ТАСС, като се базира на изказване на Кулеба пред телевизия " Украина-24 ".

Кулеба е припомнил, че има преговорен развой с присъединяване на делегации от страна на Украйна и Русия, които се срещат на територията на Беларус.

Ако видя, че договарянията със Сергей Лавров могат да бъдат съдържателни и това се вписва в общия преговорен развой, то несъмнено, аз няма да се отхвърлям, е изтъкнал Кулеба.

Но това изисква спомагателна работа, е добавил той.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи в петък в Брюксел, че в случай че изискванията разрешават, Анкара желае да провежда среща на министрите на външните работи на Русия и Турция в границите на дипломатическия конгрес в Анталия, който ще се организира от 11 до 13 март.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР