Трети кандидат за конституционен съдия бе обявен днес, часове преди

...
Трети кандидат за конституционен съдия бе обявен днес, часове преди
Коментари Харесай

Благоевградският депутат Цвета Рангелова е кандидатът на Възраждане за конституционен съдия  

Трети претендент за парламентарен арбитър бе разгласен през днешния ден, часове преди да изтече крайния период за издигане на номинации. Това е адвокатката Цвета Рангелова - народен представител от " Възраждане ".,съобщиха от пресцентъра на партията.

Рангелова е третият претендент за Конституционния съд след Борислав Белазелков (ПП-ДБ) и Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС). Тя е била претендент за кмет на Благоевград.

Тя е обаче първият претендент, оповестен публично на уеб страницата на Народното събрание. От приложените документи излиза наяве, че тя има опит само като юрист. Има процедура 21 години 7 месеца и 12 дни, с което дава отговор на условието за най-малко 15 година юридически стаж. Била е един мандат общински консултант от 2015 до 2019 година от партия " Глас национален ". Средният триумф от дипломата ѝ за висше обучение е 5, 23, а от държавните изпити - 5, 00.

От партията показват и биографията ѝ:

Цвета Рангелова е родена на 22. 10. 1976 година в град Видин, като по-късно се реалокира и остава да живее в град Благоевград, откъдето е и определена за депутат от листата на " Възраждане ". Завършва висшето си обучение и придобива магистърска степен компетентност " Право " в ЮЗУ " Неофит Рилски ". През 2002 година придобива дееспособност от Министерство на правораздаването.

В интервала 2002-2004 е член на Адвокатска гилдия - Кюстендил, а от 2005 година, до сегашния миг - на Адвокатска гилдия - Благоевград. От 2015 до 2019 година Цвета Рангелова е общински консултант в Общински съвет Благоевград, а от 2023 година е член на Адвокатски съвет към Адвокатска гилдия - Благоевград.

Тя е част от 48-то и 49-то Народно заседание, като в 48-то е заместник-председател на Комисия по вътрешна сигурност и ред и член на Комисия по правни въпроси, а към сегашния миг е още веднъж част от Комисия по правни въпроси и член на Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР