Трети играч в US президентската надпревараКандидатира се като независимРобърт Ф.

...
Трети играч в US президентската надпревараКандидатира се като независимРобърт Ф.
Коментари Харесай

Робърт Кенеди-младши може да обърка сметките на Байдън

Трети състезател в US президентската конкуренция
Кандидатира се като самостоятелен

Робърт Ф. Кенеди-младши се отхвърли от кандидатурата си за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия и разгласи, че ще се бори за Белия дом като самостоятелен претендент, което разтревожи щаба на президента Джо Байдън, написа “Политико ”.

Кенеди разгласи акцията си за самостоятелна от Уолстрийт, огромните софтуерни компании, огромните фармацевтични компании, огромните селскостопански компании, военните контрактори, лобистите, “наемните медии ” и двупартийната система.

“В една поляризирана страна е елементарно за корумпираните сили да манипулират, да управляват и да лишават благосъстоянието, свободите, справедливостта, достолепието ”, уточни той, до момента в който поддръжниците му във Филаделфия бурно го приветстваха и държаха плакати “Кенеди 24 ”.

Комбинацията от известното му име и необятно публикуваното неодобрение на гласоподавателите го слага в позиция да завоюва най-големия дял от гласовете за самостоятелен претендент, откогато Рос Перо събра съвсем 19 % на изборите през 1992 година

Две разнообразни изследвания демонстрираха, че Кенеди е с 14 % поддръжка, когато е включен като трета алтернатива с Байдън и Тръмп. Не е ясно дали това е неговият таван, само че той би могъл да разполага с финансовите запаси, с цел да провежда надеждна акция.

Най-големият коз на Кенеди пред демократично настроените гласоподаватели е неналичието им на възторг за нов мандат на 80-годишния Байдън. Кенеди притегля 16 % от гласувалите за Байдън през 2020 година, само че “краде ” 10 % от гласувалите за Тръмп.

Проучване на “Ен Би Си Нюз ” сподели, че 38 % от избралите Байдън го поддържат, до момента в който болшинството от тях в действителност гласоподават против Тръмп. Ситуацията при републиканеца е радикално друга - 56 % поддържат Тръмп, а 36 % гласоподават срещу Байдън.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР