Трети ден Великобритания скърби след смъртта на принц Филип. 8-дневният

...
Трети ден Великобритания скърби след смъртта на принц Филип. 8-дневният
Коментари Харесай

Погребват принц Филип на 17 април

Трети ден Англия скърби след гибелта на принц Филип. 8-дневният печал ще завърши с погребението му в стеснен кръг на 17 април. Животът и делото на брачна половинка на Елизабет II през днешния ден бяха почетени с църковни служби в цялата страна. Принц Филип си отиде в петък, три месеца преди да навърши 100 години.

Кентърбърийският свещеник се помоли се всички, почувствали огромна празнота в живота си след гибелта на принц Филип. В третия ден от траура хората не престават да оставят цветя пред Бъкингамския замък и другите кралски крепости. Втория наследник на кралицата принц Андрю отиде в Уиндзор за неделната молитва. С него беше и фамилията на брат му принц Едуард.



" Кралицата, както може да очаквате, е необикновен стоик. Тя разказва неговата кончина като знамение и е потънала в размисли. Казва, че в живота й се е отворила голяма празнота, само че ние като семейство, сме към нея, с цел да усети нашата поддръжка ", сподели Принц Андрю.

Премиерът Борис Джонсън разгласи, че няма да отиде на погребението в замъка Уиндзор с цел да може да участват повече членове на фамилията. На церемонията може да дойдат до 30 души поради рестриктивните мерки против ковид.



Бившият английски министър председател Джон Мейджър означи, че държавен глава е уединен пост и кралицата ще почувства загубата на човек, на който е разчитала в продължение на десетилетия.

" Знам, че тя е монархът, знам, че има отговорности, само че си е заслужила правото на интервал на усамотение през който да тъгува дружно със фамилията си ", споделя Джон Мейджър - министър председател на Англия / 1990-1997/.

Статуя на принц Филип ще бъде издигната наоколо до Бъкингамския замък, оповестява Сънди Телеграф. Най-вероятно тя ще бъде на пътната артерия " Дъ Мол ", която свързва Бъгингамския замък и площад Трафалгар. Там се намира мемориала на крал Джордж Шести и брачната половинка му Елизабет Боуз- Лайън - родители на кралица Елизабет Втора. Паметникът на принц Филип ще бъде финансиран отчасти с волни пожертвования.

Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР