Трети ден в Сакар бушува голям горски пожар. Той достигна

...
Трети ден в Сакар бушува голям горски пожар. Той достигна
Коментари Харесай

Трети ден в Сакар бушува голям горски пожар

Трети ден в Сакар бушува огромен горски пожар . Той доближи десетки хиляди декари повърхност сред четири села. Заради огнената буря, община Свиленград разгласи бедствено състояние.

Огънят мина през едно от селата и изпепели селскостопански постройки и дворни места. 30 километра на изток гори и широколистна гора сред селата Младиново, Пъстрогор, Момково и Васково.

В центъра на село Кубадин е позициониран краткотрайният щаб за частичното бедствено състояние

„ Пожарът е под надзор и обстановката е малко по-спокойна. Късно нощес обаче огънят на няколко пъти е сменял посоката си. Бил е сложен за преодоляване. Горят към 15 000 декара, като 7000 декара от тях са гори “, изясни регионалният шеф на Хасково Генка Райчева.

Пожарът край странджанското село Кубадин е локализиран по последна информация. Вятърът е сподавен късно нощес и за момента няма заплаха за обитаемото място.

Пет екипа на пожарната и горски чиновници охраняваха през цялата нощ региона към селото, с цел да не позволен огъня да навлезе покрай къщите.

В Хасковска област към този момент следващ ден е в действие червен код за заплаха от пожари

Предполага се, че пожарът е зародил след разпален от бежанци огън и бързо се е разгорял поради мощния вятър, високите температури и сухата растителност.

Снощи втори пожар пламна и край селата Горно и Долно Ябълково, община Средец. Общо шест екипа на пожарната от Бургас и Ямбол се бориха с пламъците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР