Трети ден стотици спасителни екипи се опитват да спасят 5-годишно

...
Трети ден стотици спасителни екипи се опитват да спасят 5-годишно
Коментари Харесай

Трети ден опитват да извадят 5-годишно дете от дълбок кладенец в Мароко

Трети ден стотици избавителни екипи се пробват да спасят 5-годишно дете, паднало в бунар в Мароко. Раян сега се намира на дълбочина от 32 метра.

Работи се по всички разновидности за изваждането му - отворът на шахтата е прекомерно дребен и спасители не могат да слязат надолу. Прокопава се и тунел, през който да се стигне до детето. Раян е получил храна, вода и О2, само че не е ясно какво е положението му. Хеликоптер е в подготвеност да откара детето в болница сега, в който бъде извадено.

Раян е затънал в кладенеца покрай дома си в дребното селце Игране, на към 200 благи от град Шефшауен, от вторник следобяд. Спасителите докараха булдозери, с цел да прокопаят успоредна шахта, от която могат да пробият тунел, с цел да стигнат до детето, само че се опасяваха, че или част от кладенеца, или успоредната шахта ще се срути, преди да съумеят да стигнат до там.

Държавната осведомителна организация Maghreb Arabe Presse съобщи, че сондажният развой е в " последната си фаза ". Операцията беше краткотрайно спряна към нощта в петък, само че спасителите възобновиха, откакто се реши, че да продължи.

Докато избавителните служащи се бореха да спасят момчето, тълпи хора, наблюдаващи мястото, рецитираха молебствия и крещяха насърчения към избавителния екип. Някои зяпачи седяха в близост или спяха под дървета, нетърпеливи да станат очевидци на разрешаването на рецесията. Семейството на Раян направи кус-кус, обичайното мароканско ядене, и го сервира на хората измежду тълпата. Други раздадоха самун и фурми.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР