Трети ден Регионалната екоинспекция в Хасково търси източника на замърсяване

...
Трети ден Регионалната екоинспекция в Хасково търси източника на замърсяване
Коментари Харесай

Трети ден екоинспекцията в Хасково търси източника на замърсяване на т.нар. водно огледало в центъра на Кърджали

Трети ден Регионалната екоинспекция в Хасково търси източника на замърсяване на така наречен водно огледало в центъра на Кърджали.

Експертите реагираха на поредност сигнали, че във водата има огромни кафяви петна. Резултатите от взетите проби се чакат идната седмица, посочи Мариана Колева от екоинспекцията пред БНР.

"Където сме ходили до момента, не сме разкрили източник. По крайбрежията отваряме шахти, обикаляме и хипотетични обекти, само че няма следи никакви от изпускане. В някои интервали има, а в някои интервали няма - вятърът го събира по този начин на някои места, само че има и интервали, в които няма въобще, т.е. изчистено е ", добави Колева от районната екоинспекция в Хасково.

Междувременно, стана ясно, че водата от публичната чешма на бул. "Христо Ботев " в центъра на Асеновград, известна още като Конската чешма е негодна за пиянство. Това откри инспекция на Регионалната здравна ревизия. В една от пробите е открито наличие на нитрати над допустимите стойности. На общинската администрация е издадено наставление да осведоми жителите като на мястото към този момент е сложена предупредителна табела.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР