Трети ден продължават протестите и блокадите на енергетици и миньори

...
Трети ден продължават протестите и блокадите на енергетици и миньори
Коментари Харесай

Протестиращите: Няма да спрем с блокадите

Трети ден не престават митингите и блокадите на енергетици и миньори на автомагистрала „ Тракия ” и Прохода на републиката. Вече имаше опити за диалози от страна на властта, само че протестиращите не са задоволени. Те разясняват, че се борят освен за своите работни места, само че и за енергийната сигурност на страната.

„ Няма да спрем с блокадите, до момента в който не се откри решение на нашия проблем. Ние ще стоим, до момента в който някой почете настояванията ни. Едно да е ясно – ние парламентарна република ли сме, или няколко министри вземат решенията. Докато не бъдат изпълнени решенията на Народното събрание, ние ще отстояваме ползите си ”, уточни протестиращ за Нова тв.

Сред най-важните решения на Народното събрание, той напомни това до 2038 година да не бъдат намаляни никакви мощности в комплекс „ Марица-изток ”. Второто е от тази година – предоговарянето на Плана за възобновяване и резистентност по отношение на 40% намаляне на излъчванията. „ От тези неща безусловно нищо не се е случило ”, акцентира протестиращият на „ Тракия ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР