Трети ден продължават консултациите на Дондуков 2 за изборния процес.

...
Трети ден продължават консултациите на Дондуков 2 за изборния процес.
Коментари Харесай

Трети ден продължават консултациите на Дондуков 2 за изборния процес

Трети ден не престават консултациите на " Дондуков " 2 за изборния развой. Днес президентът организира четири срещи с извънпарламентарните политически партии  " ИТН ", Обединение " Демократична България ", Сдружение " Изправи се.БГ "  и " Отровното трио " и Политическа партия " Възраждане ". Разговорите са част от поредицата съвещания по отношение на организацията и провеждането на идния парламентарен избор. Както и в предходните дни президентът показа значимите предпочитани въпроси за институцията му: машинното гласоподаване, слагане на мобилни изборни кутии за хората под карантина, мобилно видеонаблюдение на броенето на гласовете, както и гласоподаване по пощата на сънародниците ни от чужбина, и изиска мнението на партиите по тези въпроси.

" Целта е всички дружно - институции и партии да търсят най-хубавото решение в полза на българите, на опазване на тяхното здраве, на тяхното право на избор и на доверие в изборния развой, тъй че ние да имаме като краен резултат естествена изборна интензивност и един законно определен парламент ", заяви президентът в началото на срещата с Политическа партия " ИТН " и добави, че е извънредно важно да има равнопоставена и ефикасна предизборна акция, тъй че да може идващият парламент да бъде действително отражение на волята на българите. 

Радев сложи въпроса и за набирането на покровители и наблюдаващи в изискванията на пандемия, както и на всички фактори, които да подсигуряват ефикасна предизборна акция в условия на пандемия.

Зам.-председателят на Политическа партия " ИТН "  Тошко Йорданов означи, че като политическа партия ще се съобразят с решението на президента, която и дата да бъде посочена за парламентарните избори. Той изрази вяра президентът да се съобрази както с мнението на останалите, по този начин и със личното си чувство.

" Отговорността е ваша и няма по какъв начин да се трансферира на някой различен. Искрено се надяваме да не се повлияете. Ясно е, че ръководещите са извънредно шумни, кресливи и употребяват всевъзможни способи за влияние върху вас, само че се надяваме, че ще вземете решение, което е належащо и потребно за всички български жители, а не за една политическа партия, без значение коя е тя ", добави Йорданов. 

Филип Станев пък показа с президента паниката си след развиването на митингите това лято, а точно че в този момент изборите ще бъдат правени от ръководещите и засяга политическа партия ГЕРБ. По думите му това слага сянка на подозрение по отношение на това доколко тези избори в действителност ще бъдат почтени. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР