Трети ден продължава операцията по издирването на двамата рибари, изчезнали

...
Трети ден продължава операцията по издирването на двамата рибари, изчезнали
Коментари Харесай

Утре ще търсят двамата рибари с високотехнологичен сонар


Трети ден продължава интервенцията по издирването на двамата риболовци, изчезнали в язовир " Мандра " край Бургас. До момента - без резултат.

Проливният дъжд и мощният вятър затрудниха избавителните екипи. Въпреки всичко обаче те не стопираха работа. Усилията им не дадоха резултат. Претърсено е цялото крайбрежие, както и най-дълбоката част на езерото.

Привечер интервенцията беше прекъсната, тъй като на практика е невероятно и даже рисково да се организира търсене в тъмната част на денонощието. Утре обаче издирването продължава. Осигурен е спомагателен високотехнологичен сонар. С негова помощ ще бъде обследвано дъното на язовира.

Вятърът и нулевата видимост сътвориха съществени спънка пред водолазите, които за следващ ден с часове претърсваха мътните води на язовира.

" Вятърът е проблем, тъй като ние сме и с лодка. Малко по-трудно стават нещата, само че ще създадем всичко допустимо да създадем водолазно спущане. Вчера претърсихме, където намерихме лодката, само че нищо не открихме. Днес считаме да продължим с водолазната активност – там, където са открити мрежите, където се съмняваме, че се е обърнала лодката ", описа по-рано денем пред bTV водолазът Валентин Иванов.

За да обзет по-голям периметър в претърсването се включиха и лодки със специфични котви и сонари.

" Имаме една котва многорожка, с доста рога с дълго въже. Пускаме 20-30 м въже обратно и обикаляме. Ако има нещо от повърхността до дъното, сонарът го регистрира ", показа и Иван Връбчев, който е капитан на транспортен съд.

" Насочваме се към места, които не са били тествани. Надявам се през днешния ден да имаме малко по-голям триумф ", съобщи по-рано денем и Веселин Василев, шеф в УКОРС, община Бургас.

Претърсена е най-дълбоката част на язовира.

" За страдание, за момента няма резултат. Няма нищо! Имахме някакви упования в избран регион вероятно да намерим нещо, само че не ", споделя различен мъж.

По обед към една от лодките беше прикован и трал.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/prodalzhava-izdirvaneto-na-dvama-ribari-v-burgaskoto-ezero-mandra.html

" В този интервал от годината язовирът става рисков заради неприятните метеорологични условия. От 1 ноември е неразрешен любителският лов на риба в тъмната част на денонощието. Само от брега е позволен сега любителският лов на риба ", изясни Костадин Дамянов от ИАРА-Бургас.

Освен обърнатата гумена лодка, няма открита друга диря от двамата мъже.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР