Трети ден продължава борбата с големия пожар, избухнал в събота

...
Трети ден продължава борбата с големия пожар, избухнал в събота
Коментари Харесай

Продължава борбата с пожара на депото за отпадъци в Пазарджик

Трети ден продължава битката с огромния пожар, избухнал в събота на Регионалното хранилище за боклуци край Пазарджик, заяви представителят на Областната дирекция на полицията в града Мирослав Стоянов. Огънят е локализиран, няма пламъци, само че не е сподавен. Пет екипа пожарникари дежурят на място и обливат с вода тлеещи сектори, а фадроми засипват с пръст, с цел да се избегне разпространяването на огъня.

Пожарът е избухнал в събота. Тогава на място са били изпратени два екипа огнеборци. През нощта против неделя обаче вятърът е разпалил още веднъж пламъците и са мобилизирани пет екипа пожарникари и тежка техника.

От дирекцията на Министерство на вътрешните работи твърдят, че няма заплаха за разпространяване на огъня отвън сметищната площадка, нито риск за околните обитаеми места.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда през вчерашния ден оповестиха, че повода за случая най-вероятно е самозапалване на газ метан. Дали е по този начин, занапред ще се ревизира.

По информация на шефа на Клетка 1 пожарът е почнал в 11:47 ч., а 15 минути по-късно за него е известена РСПБЗН-Пазарджик, отзовала се бързо на сигнала с две пожарни коли с водни оръдия. От оператора на депото са подхванати нужните ограничения за запръстяване с пръст и нормализирана органична секта от сепариращата апаратура.

Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда е разпоредил да се извършат замервания и да се откри дали пожарът е довел да замърсяване на въздуха в обитаеми места. Предстои сложна инспекция на оператора на депото – Община Пазарджик.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР