Трети ден няма достъп до вилната зона "Касева чешма" край

...
Трети ден няма достъп до вилната зона "Касева чешма" край
Коментари Харесай

Трети ден вилна зона и село в Русенско са блокирани от снега

Трети ден няма достъп до вилната зона "Касева чешма " край Русе и до село Тетово.
"Районът е откъснат от града и хората не могат даже да си купят самун ", алармира 45-годишният Ивайло Николаев, чиято 68-годишна майка живее във вилната зона.

Кметът на Тетово Невяна Атанасова сподели, че от понеделник селото е блокирано и никой не прави нищо за почистването на пътя. По думите й през днешния ден с три машини на аграрни производители се пробват сами да си проправят път до с.Ново село, с цел да има връзка с Русе.
Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност " в Русе Спасимир Димитров разяснява, че за почистването на пътя до "Касева чешма " е нужен роторен снегорин поради огромните преспи.

Такъв общината е поискала от Областно пътно ръководство, откъдето ще спомагат, откакто почистят основните републикански пътища.

По мотив на блокираното село Тетово Димитров съобщи, че почистването на пътя е ангажимент на Областното пътно ръководство.
От Областното пътно ръководство разясниха, че по това направление, което е част и от пътя Русе-Кубрат, е изпратен роторен снегорин.

От там осведомиха още, че основния път Русе-Бяла е отворен за придвижване за всички транспортни средства. По направлението за Разград има ограничаване само за камиони над 12 тона. Отворен е и пътят Русе-Силистра, в сектора от област Русе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР