Трети ден не съм чул от прокуратурата това, с което

...
Трети ден не съм чул от прокуратурата това, с което
Коментари Харесай

Мартин Божанов - Нотариуса е бил собственик на частен клуб за магистрати

„ Трети ден не съм чул от прокуратурата това, с което Мартин Божанов беше най-известен през последните години – той беше притежател на един затворен частен клуб за магистрати доста покрай Специализираната прокуратура, където се ходеше със специфични карти за достъп. Използва се за неофициални връзки с магистрати от приблизително и високо равнище “.

Това сподели тази заран в ефира на bTV Николай Стайков - проверяващ публицист и съосновател на " Антикорупционния фонд " (АКФ).

Споменатият от Стайков клуб се намирал в столичния кв. „ Гео Милев “ на улица „ 22 септември “ и в него са ходили висши и антикорупционни магистрати.

„ При мен стигна (информация за клуба - б. ред), откакто осветихме „ “. Ние видяхме едно затворено заведение с тъмни стъкла, само че това е безусловно доказано и приканвам прокуратурата и следствието да си свършат работата “, добави Стайков, като прикани да бъде разследвано кои са били магистратите с карти за достъп до заведението.

вечерта на 31 януари.

Неотдавна името на Божанов се появи в границите на следствие на „ Антикорупционния фонд “ (АКФ), обвързвано със задържането на предприемача Веселин Денков - сътрудник на Ивайла Бакалова, който е задръжан и упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група за лихварство.

В серия от диалози сред някогашната манекенката Ивайла Бакалова и АКФ се разкриват имената на “помагачите ” с въздействие в правосъдната система, като едно от тях е това на Божанов.

" Едно извънредно надменно изявление на човек, който е трансформирал въздействието си в правосъдната система в модел за бизнес осребряване – правене на пари от споразумяване на каузи, инспекции в правосъдната система. Той е един от огромните трима. Това е държание на човек, който към този момент е достигнал точка на всесилие и възприятие на тотална безотговорност и това идва от въздействието. Ако проследим още през цялото време на прословутото откраднато дело, единствен неповторим случай да се открадне дело от Софийски градски съд, последователно се построява резистентен модел на правилото на моркова и тоягата ", изяснява проверяващият публицист.

По думите му " морковът са пари, екстри от всевъзможен тип, а тоягата са институциите, които са разполагаем да се отвори или затвори дело и медийните офанзиви и компроматите като наказване ".

Божанов е един от първите клиенти на Комисията за нелегално добито имущество още когато беше известна като Комисията Кушлев.

Той се счита за един от " консултантите " в правосъдната система - хора, които уреждат каузи по втория метод.

изрази песимистичност по въпроса дали би могло да се организира същинско следствие на убийството.

" Мисля, че с изгубването на Петьо Петров и с убийството на Мартин Божанов нещата отиват към затваряне на тези случаи и неспособност историите към тях да бъдат разплетени, с цел да се стигне до отговорност на свързани лица ", сподели Янкулов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР