Трети ден Казанлък е като бойно поле. Конфликт от 30

...
Трети ден Казанлък е като бойно поле. Конфликт от 30
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък алармира за спешни мерки, от полицията ѝ казват – „нямаме щат“

Трети ден Казанлък е като полесражение. Конфликт от 30 години избухна в града сред две ромски семейства. Мелете с брадви и всевъзможни сходни принадлежности приключи с един погубен и няколко тежки ранени. Селата Манолово и Тъжа са под полицейска защита, само че това никога не е задоволително съгласно кмета на Казанлък Галина Стоянова.

В своя Facebook профил кметицата написа, че ромските родове вилнеят още веднъж, а отговорът на полицията е, че „ Обслужваме 5 общини, нямаме щат “. Стоянова пита какво би трябвало да се случи в Казанлък, с цел да се вземат ограничения.

Ето и какво написа Галина Стоянова:

МАЛЦИНСТВЕНИ РОДОВЕ ОТ ТЪЖА И МАНОЛОВО- ОБЩИНА ПАВЕЛ БАНЯ ВИЛНЕЯТ ОТНОВО В КАЗАНЛЪК!

ОТГОВОРЪТ НА ПОЛИЦИЯТА ПАК Е “ ОБСЛУЖВАМЕ 5 ОБЩИНИ, НЯМАМЕ ЩАТ ”!

ДО КОГА, ГОСПОДИН МИНИСТЪР?

☝️През всичките тези години въпросите, свързани с запазване на публичния ред в община Казанлък, съм ги поставяла пред ВСЕКИ шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи и респективно пред шеф на районно управление (на МВР) „ Полиция “ – Казанлък, и отговорът постоянно е бил: „ Обслужваме 5 общини. Нямаме щат ”. Какво би трябвало да се случи в Казанлък, с цел да се правят ✅ ДНЕВНИ ПЕШИ ПОЛИЦЕЙСКИ ПАТРУЛИ ✅ на основните места в центъра на града, уважаеми господа ❓

❗️АПЕЛИРАМ за своевременна реакция от страна на Полиция и Прокуратура и ДЕКЛАРИРАМ ГОТОВНОСТТА на Община Казанлък да спомага по отношение на пълномощията и опциите си.

????????Като кмет на Община Казанлък съм загрижена за спокойствието и сигурността на жителите и недопускането на ескалиране на публично неодобрение или конфликти сред хора, какъвто бе казусът от 20.03.2023 година и приключил с съдбовен край за единия от участниците.

⚠️Считам за КРАЙНО НЕУМЕСТНО точно органите на реда да основават усещане у обществото за БЕЗДЕЙСТВИЕ, въпреки да знаят, че според Закона бездействието също е тип деяние, само че с противоположен знак. И в случай че това не беше правилно, то вчерашният случай с съдбовен край, зародил като пердах сред два рода, които даже не живеят на територията на община Казанлък, нямаше да се състои, камо ли в Казанлък и още по-малко да приключи със гибел. Оказа се, че въпросните родове не се бият за първи път в града ни – случвало се и на метри от постройката на районно управление (на МВР) „ Полиция “ в Казанлък, която се намира в центъра на града.

✅ В тази връзка насочвам ОТКРИТИ ВЪПРОСИ от името на жителите към всички способени лица от ОД на Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата в Стара Загора и упорствам да получим съответни отговори:

❓1. Какви ограничения сте подхванали, съгласно компетенцията си, след първия побой сред двата рода (единият жанр е от с. Тъжа, общ. Павел баня, а  другият - от с. Манолово, общ. Павел баня), който се е случил в непосредствена непосредственост до районно управление (на МВР) „ Полиция “ – Казанлък на 12.10.2022 година?

❓2. Какви съответни дейности са подхванали чиновниците на Министерство на вътрешните работи, разпределени да се грижат за запазване живота, здравето и публичния ред изобщо, на територията съответно на община Павел баня по отношение на дългогодишната, допускам, омраза сред въпросните родове от с. Тъжа и с. Манолово, общ. Павел баня?

❓3. Какви ограничения сте предложили на локалната изпълнителна власт, с цел да се предотвратят следващи безредици? Изпълнени ли са тези ограничения? Кои са лицата, виновни за потушаване напрежението сред двата рода?

❓4. Единият побой сред родовете се е случил на пътното платно по измежду бял ден на 12.10.2022 година в непосредствена непосредственост до постройката на районно управление (на МВР) „ Полиция “ – Казанлък, а другият на 20.03.2023 година в региона на Районен съд – Казанлък и по-конкретно до Кооперативния пазар в града. Как са се намесили надлежно органите на реда при единия и другия случай? Какви ограничения са подхванати и в какъв период след приемане на съответните  сигнали на тел. 112?

❓5. Във връзка с багра на 20.03.2023 година, който, по данни на Министерство на вътрешните работи, се е състоял след планувано за същия ден дело в Районен съд – Казанлък, касаещо двата
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР