Трети ден България е в капана на зимата. Заради снегонавявания

...
Трети ден България е в капана на зимата. Заради снегонавявания
Коментари Харесай

Трети ден България е в снежен капан

Трети ден България е в клопката на зимата. Заради снегонавявания и преспи затвориха за малко и автомагистрала " Хемус " във Варненско, а в община Аксаково оповестиха бедствено състояние.

Сложна остава ситуацията в областите Добрич, Русе, Разград, Силистра и Бургас.

Екипите на пожарната и на Сухопътни войски се отзовават на десетки сигнали за закъсали в преспите или села без доставки на самун.

„ Тракия” ще остане затворена за цяла нощ, там има места с по метър видимост. Дюлинският проход и пътят за Варна също са затворени. Улиците на Бургас също са блокирани. Много села в община Малко Търново са без ток, в цялата област децата са спрени от учебно заведение.

За към 3 ч. през днешния ден " Хемус " във Варненско беше затворена, по-късно обаче беше отворена. По-рано денем стана верижна злополука с 10 автомобила в региона на Слънчево. Няма потърпевши. В Аксаково е неразрешено придвижването на колите до почистване на пътищата.

БЧК в Шуменско доставят с храна водачите на тирове, които към този момент няколко дни живеят в кабините на камионите.

Снежна лавина падна на пътя и блокира кола за спешна помощ и няколко автомобила в региона на Пампорово нощес. 80-годишната Лиса Перничева от Широка лъка се почувствала зле нощес. Наложило се в среднощ да бъде превозена до смолянската болница със подозрение за реинсулт и влошен диабет.

На пътя имало към 100 кубика сняг. Екипът подал сигнал на 112. Снегорините, които минути по-рано минали по пътя, обърнали и проправили път за медицинския автомобил.

Снощи се организира 4-часова избавителна интервенция в Пирин поради младежи, тръгнали неподготвени към високопланинска хижа. Намериха ги 8 спасители от Разлог и Банско след 2 часа и половина търсене. Спасителите поучават хората да не надценяват опциите си.

Лавинната заплаха е изключително висока. Концесионерът на ски зоната тази заран следено взриви една от най-големите лавини - от местността Палашица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР