Третата по големина икономика в света прие закон, който ѝ

...
Третата по големина икономика в света прие закон, който ѝ
Коментари Харесай

Защо днес е по-лесно отвсякога да си намериш работа в икономика №3 в света

Третата по величина стопанска система в света одобри закон, който ѝ разрешава да притегли задгранични служащи и по този метод да облекчи дефицита на работна ръка.

Имиграцията от дълго време не е нещо ново за страната, където доста задгранични жители са удовлетворени от етническата еднородност. Въпреки това застаряващото население постанова да се смекчат критериите за допускане на служащи от други страни в Япония.

Закон, който беше признат през декември, утвърди две нови категории за виза, написа Световният стопански конгрес. Едната е за служащи, които могат да останат за пет години в страната, само че не могат да вземат фамилията си или свои близки. Втората категория е за по-квалифицирани служащи, като на тях е позволено да доведат фамилиите си и да обитават в страната.

Не е ясно обаче какъв брой тъкмо задгранични жители ще бъдат допускани и в кои браншове, както и какви умения са нужни, с цел да получат виза за работа претендентите. Броят който въпреки всичко се разисква от властимащите, е 345 150 индивида за виза до 5 години, като те в началото са били 500 000 души.

Управляващите имат терзания, че с навлизането на доста чужденци в страната, това може да усили престъпността и да докара до културни конфликти. Критиците настояват, че е належащо държавното управление да вземе ограничения за дълготрайно пребиваващите чужденци.

Те освен би трябвало да запълнят работните места, само че и да пращат налози и да харчат парите си в Япония, тъй че да се интегрират. В противоположен случай, че това се трансформира във малка врата да се експлоатира задгранична работна ръка.

Япония има към 1,28 милиона задгранични служащи - повече от два пъти по отношение на преди 10 години, което прави към 2 % от работната мощ в страната. Около 260 000 от краткотрайно пребиваващите служащи са от страни като Виетнам и Китай. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР