Третата по големина банка във Франция - Societe Generale -

...
Третата по големина банка във Франция - Societe Generale -
Коментари Харесай

Societe Generale стартира базирана на еврото стабилна монета

Третата по величина банка във Франция - Societe Generale - възнамерява да пусне постоянна монета EUR CoinVertible (EURCV) на основаната в Люксембург крипто борса Bitstamp.

EURCV съставлява основана на Етериум постоянна монета, привързан с еврото, като се стреми към цялостно застраховане посредством парични запаси и висококачествени скъпи бумаги. Този ход има за цел да даде на банковите клиенти необятен достъп до разрастващия се пазар на цифрови активи.

Данните от Etherscan разкриват оптимално общо предложение от 10.5 милиона за стабилната монета, която понастоящем се държи единствено от петима притежатели. Сред тях Bitstamp има 500,000 единици в два портфейла. По-голямата част – 10 милиона броя – се държи на немаркиран адрес, с задължения в тестовите мрежи на Polygon , Gnosis и Goerli и Sepolia на Етериум.

Тази самодейност на банката е в сходство с неотдавнашната наклонност обичайните финансови институции да навлизат в нововъзникващия крипто пейзаж. По-рано през годината колосът в региона на разплащанията PayPal показа постоянна монета, гарантиран с щатски долари, на Етериум . Освен това японският финансов колос SBI Holdings подписа меморандум за съгласие с емитента на постоянни монети Circle, с цел да ускори циркулацията на USD Coin ( USDC ).

Главният изпълнителен шеф на Société Générale Жан-Марк Стенгер изрази оптимизъм във връзка с стартирането на стабилната монета, предвиждайки нейната полза за улеснение на разнообразни търговски разплащания, включващи цифрови облигации, фондове и разнородни активи.

Стенгер акцентира, че EURCV прецизно съблюдава MiCA наредбите на Европейски Съюз, което я отличава от съперниците. Дизайнът на стабилната монета се концентрира върху безпроблемната интеграция с разнообразни платформи, насърчавайки ефикасната функционалност в разнообразни финансови услуги.

Подчертавайки протоколите ѝ за сигурност, Стенгер посочи, че активът е гарантиран и се държи в концерн, ръководен от трета страна, което понижава всякаква рискова експозиция за притежателите на токени.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР