Третата линия на метрото в участъка от Хаджи Димитър до

...
Третата линия на метрото в участъка от Хаджи Димитър до
Коментари Харесай

Пускат третата линия на метрото. Пътуваме от кв. Хаджи Димитър до кв. Красно село за 15 минути

Третата линия на метрото в сектора от " Хаджи Димитър " до " Красно село " публично ще бъде пусната в употреба от през днешния ден. По традиция пътуването по най-новия сектор ще е гратис в деня на откриването за всички, които желаят да прегледат новите метростанции в София.

След 14.30 жителите ще могат да употребяват метрото от метростанция " Хаджи Димитър " - Орлов мост - НДК - бул. " България " до метростанция " Красно село ".  

Превозването на пасажери ще се реализира с двайсет чисто нови, съвременни метровлака " Инспиро " с опция за безпилотно ръководство и ще лишава към 15 минути. На пероните са инсталирани автоматични предпазни порти, а пасажерите ще могат да си купуват билети и с банкови карти.

За разлика от първата и втората линия на метрото, влаковете по третата са с горно зареждане на мотрисите. „ Използвали сме по-различна технология. По този метод тунелите са по-удобни за поддръжка и възможна евакуация. Системите за ръководство на влаковото придвижване са от последно потомство. Действията на машинистите са извънредно лимитирани. Те натискат едно копче при потеглянето на влака от метростанцията и той потегля ", изясни пред Българска телеграфна агенция инж. доктор Ангел Джоргов от " Метрополитен "  ЕАД.  

Откриването на третия лъч на метрото ще бъде на метространция " Медицински университет ". Официална гала ще има, само че ще бъде в по-ограничен мащаб поради пандемията. 

Формално се бяхме настроили края на май да го пуснем, само че поради пандемията се отсрочи пандемията, тъй като се наложи част от техните чиновници да бъдат изтеглени и не можаха да довършат работите, само че към този момент всичко е наред ", разяснява за БНТ изпълнителният шеф на " Метрополитен " инж. Стоян Братоев. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР