Третата линия на метрото се изгражда с 400 млн. евро

...
Третата линия на метрото се изгражда с 400 млн. евро
Коментари Харесай

Фандъкова показа на Мишел Барние следата на европейската солидарност в София

Третата линия на метрото се построява с 400 млн. евро европейска взаимност. Изпълнени са над 60% от дейностите по плана, а в края на годината се чака да доближат до 80% - от столичния квартал " Красно село " до Малък градски спектакъл. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на брифинг, откакто сподели достижението на столичната инфраструктура на основния договарящ за Брекзит Мишел Барние.

 Барние изясни на Борисов за договарянията Брюксел-Лондон
Барние изясни на Борисов за договарянията Брюксел-Лондон

Той също по този начин е поздравил Борисов за сполучливото осъществяване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз

Фандъкова съобщи, че това е един цивилен план, който е в интерес на града и на всички жители, които употребяват най-бързия и екологичен превоз. " Това беше първият план, утвърден за европейско финансиране от новия програмен интервал ", разяснява тя и добави, че се чака със завършването на третата линия на метрото към половин милион души на ден да употребяват метрото.

Тя уточни, че до месец май тази година се чака тунелопробивната машина до доближи до Националния замък на културата, с което след това Столична община да приготви планове за европейско и национално финансиране.

" Г-н Барние има доста значима задания като основен договарящ от страна на Европейския съюз по тематиката Брекзит да наблюдава къде отива част от европейската взаимност. По този метод той видя, че парите отиват за софийското метро и за жителите на столицата ", добави Фандъкова.

 Плочките пред НДК не устояха до края на европредседателството
Плочките пред НДК не устояха до края на европредседателството

" Положението е разтърсено "

Мишел Барние, основен договарящ от името на Европейския съюз за Брекзит, уточни, че това е една от най-смислените европейски политики, които засягат жителите. " Именно в границите на тази политика след присъединението на България в Европейски Съюз, е получила европейски средства за построяването на този толкоз значим план за жителите на София ", сподели той.

Барние съобщи още, че за 14 години са вложени един милиард европейски средства в името на солидарността . " Това не са единствено думи, това са обстоятелства, тъй като софийското метро е бързо и динамично ", установи той и добави, че метрото е цивилен, екологичен и пестелив план.

" Тази взаимност се упражнява в интервал от седем години тъкмо, до момента в който завърши третата линия на метрото от 2007 до 2020 година ", изясни Барние и уточни, че е доста значимо всички задължения, които са поети към 28-те страни да бъдат изпълнени.

 Фандъкова: Големите поправки стартират
Фандъкова: Големите поправки стартират

Ремонтите влизат и в кварталите

По думите му това визира директно България по въпроса за селското стопанство, районната политика и община София за метрото. " Ние постигнахме съглашение с британците за гаранция на правата за 4.5 милиона жители, които живеят от двете страни на Ламанша ", безапелационен бе той и увери, че има съглашение с английското държавно управление за присъединяване им в сегашния финансов интервал, в който влиза и построяването на третата линия на софийското метро.

На въпрос удовлетворен ли е от настоящето осъществяване на метрото и положението на инфраструктурата, Барние съобщи, че не може да дефинира дали всичко наред, защото не употребява метрото толкоз постоянно, колкото българските жители.

 Дондуков отново е за ремонт
Дондуков отново е за ремонт

Докога Следствен отдел към окръжна прокуратура ще се измъква с " обектът е в гаранция "?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР