Трета загуба в турнира Били Джийн Кинг Къп допусна националният

...
Трета загуба в турнира Били Джийн Кинг Къп допусна националният
Коментари Харесай

България инкасира трети неуспех на BJK Cup и е на крачка от изпадане от Група l

Трета загуба в шампионата " Били Джийн Кинг Къп " позволи националният ни тим по тенис за дами. Днес нашите състезателки не съумяха да пренесат дорите си изяви от вчерашния ден и бяха надиграни от състава на Словения. Така утрешният дуел против Грузия се явява доста значим за нашите девойки, а при триумф България ще резервира мястото си в Група l на Евро-африканската зона.

В първата среща на сингъл на корта една против друга излязоха Изабелла Шиникова и Пиа Ловрич, заемаща 573-то място в международната класация. Въпреки обаче огромната разлика в позициите на двете, Белла не съумя да затвърди ролята си на любимка, и позволи двусетово проваляне - 4:6 4:6.

Началните минути бяха на сметката на Ловрич, която материализира още първата си точка за пробив, с цел да поведе с 3:0. Словенката продължи решително да управлява обстановката на корта и не след дълго към този момент имаше сериозна преднина от 5:1. Втората ни ракета обаче се активизира в края и не отстъпи толкоз елементарно на съперничката си. Шиникова понижи изоставането си и даже сервираше за равнене на резултата, само че пропуснатите три точки за гейма се оказаха с цената на пробив, което изпрати Ловрич напред в обособените елементи.

По еднакъв започва и втория сет. Представителката на Словения си извоюва ранен брейк, с който тя пое водачеството в частта. Шиникова имаше отличната опция да осъществя мигновен рибрейк, само че това не се случи. Все отново желанието за битка от страна на българката ѝ се отплати и тя възвърне паритета, само че неуверени изяви в края от нейна страна донесоха на Ловрич нов пробив, който се оказа решителен за изхода на мача.

BJK Cup GI Antalya - Clay (Round Robin)
Pia Lovric (SLO) def. Isabella Shinikova (BUL)
6-4 6-4
— TENIPO - Tennis Livescore (@TENIPOcom)

Във втората среща Виктория Томова имаше сложната задача да резервира очакванията на състава ни за поврат, изправяйки се против международната номер 81 Кая Юван. Първата ни ракета обаче не съумя да се опълчи на по-високо ранкираната състезателка и инкасира изгубва в следващи сетове - 1:6 2:6.

Юван имаше преимуществото на своя страна още от старта на конфликта и това бързо даде отражение върху резултата, откакто словенката поведе с 3:0. Впоследствие тя продължи да дефинира темпото, а Томова по този начин и не съумя да откри причини до края, с които да се опълчи на съперничката си.

Вторият сет стартира със серия от брейкове сред двете, след която надарената словенка се откъсна напред с 2:1. Скоро преднината на Юван стана още по-изразителна, а път назад за сънародничката ни нямаше, и тя прибави единствено още един гейм към актива си до края.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР