Трета вълна на коронавирусната епидемия вече има и нещата винаги

Трета вълна на коронавирусната епидемия вече има и нещата винаги ...

Проф. Генчо Начев: Коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие

Трета вълна на коронавирусната епидемия вече има и нещата винаги могат да бъдат изпуснати от контрол, отчитайки опита на другите държави. Затова се взимат много сериозни и строги мерки. Това заяви в "Денят започва" по БНТ директорът на болница "Света Екатерина" .
Неговото притеснение е, че с отпускането на мерките у нас от утре и склонността на българите да не се съобразяват с наложените правила, вероятността на случаите на заразените и смъртните случаи да се увеличат, е голяма. Той обаче изрази надежда, че при данни за увеличаване на заразените, мерките отново ще бъдат затегнати. Проф. Начев посочи, че е важно да се прави баланс между икономическото развитие на една страна и баланс между здравното състояние на населението. "Когато се отиде само в едната посока - това винаги е грешка", категоричен бе той.

Спад в броя на новите случаи на COVID-19, но при значително по-малко тестове Спад в броя на новите случаи на COVID-19, но при значително по-малко тестове
Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза спад като абсолютно число, но се увеличи леко като процент. 1 079 са новооткритите зараз...
Директорът на болница "Света Екатерина" подчерта, че коронавирусът е лабораторно създаден и е вид биологично оръжие. "Има много неизвестни около този вирус - не е ясно защо при едни пациенти засяга едни органи, а при други - съвсем различни. Светът досега не се е сблъсквал с подобен вирус, който нанася толкова сериозни поражения. Вирусът влияе на две структури на сърцето - на самите клетки на мускула на сърцето и на проводната структура, в резултат на което се появяват ритъмни нарушения. Сърцето е първият орган след белия дроб, който търпи най-сериозни поражения", отбеляза проф. Начев. "Ние нищо не знаем за този вирус и тези притчи за змии, мишки и прилепи, това са приказки от 1001 нощ", допълни той.
Специалистът заяви, че не е нужно преболедувалите коронавирус да се ваксинират. Според него е редно да се проследи нивото на антителата и клетъчния имунитет и тогава да се предприема такова действие. По думите му, досега няма достатъчно информация за ваксините и в това се корени страхът на хората. Проф. Начев обаче призова хората да се ваксинират, за да се предпазят от вируса и да се спре разпространението му.

Източник: actualno.com