Трета вълна на COVID-19 може да се реализира в Европа

...
Трета вълна на COVID-19 може да се реализира в Европа
Коментари Харесай

СЗО: Възможна е трета вълна от COVID-19 в Европа

Трета вълна на COVID-19 може да се осъществя в Европа още при започване на 2021 година, в случай че държавните управления не подхващат нужните ограничения за справяне с втората вълна на инфекцията. Това съобщи Дейвид Набаро, специфичен представител на Световната здравна организация за битка с ковид, представен от Ройтерс.

Според него Европа е пропуснала построяването на нужна инфраструктура през летните месеци, откакто овладя първата вълна и по тази причина сега  има втора.

„ Ако по този начин нужната инфраструктура не бъде построена незабавно, ще имаме и трета вълна при започване на идната година “, разяснява Набаро.

Той също по този начин добави, че насладата в Европа от преодоляването на първата вълна е била прибързана. В момента новите случаи в Германия и Франция са по 30 000 на денонощие, а в Швейцария и Австрия към момента се бележат ежедневни растежи.

„ Швейцария реши да не анулира зимния туристически сезон, с което дава доста неприятен образец. Страната може да доближи доста високи стойности на болести и смъртни случаи “.

Той уточни като успешен  опита на Южна Корея. „ Там хората са изцяло ангажирани и поемат отговорност. Държат се на разстояние, носят маски, изолират се когато са заболели и си мият ръцете. Освен това с приоритет се пазят хората от застрашените групи “, добави Набаро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР