Трeтa тoчкa в днeвния рeд на Народното събрание зa днec

...
Трeтa тoчкa в днeвния рeд на Народното събрание зa днec
Коментари Харесай

Тома Белев към ГЕРБ-СДС и ДПС: Комисията за Буджака е гавра!

Трeтa тoчкa в днeвния рeд на Народното събрание зa днec e Прoeкт нa рeшeниe зa cъздaвaнe нa Врeмeннa кoмиcия зa уcтaнoвявaнe нa фaкти и oбcтoятeлcтвa oтнocнo нeзaкoнocъoбрaзни дeйcтвия и бeздeйcтвия нa кoмпeтeнтнитe oргaни нa тeритoриятa нa зaщитeнaтa тeритoрия „ Кoлoкитa “ в пoлуocтрoв „ Буджaкa “, пoпaдaщ в тeритoриaлния oбхвaт нa oбщинa Coзoпoл. Столичният общински консултант от " Демократична България " и ръководител на Асоциацията на парковете в България Тома Белев видя " подигравка " в предлагането, което е на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, защото, по думите му, от 2001 година насам всичко, протичащо се в " Колокита " се е управлявало точно от Съюз на демократичните сили, ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Ето какво написа Белев:

Първо Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС, a след това Движение за права и свободи и Има Такъв Народ внесоха предложение за анкетна комисия за определяне на обстоятелства по застрояването на предпазена околност " Колокита ". Това си е подигравка, тъй като от 2001 година насам министерството на околната среда и водите, което позволява всичко, протичащо се в нея, се управляваше от Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи и ГЕРБ (с едно изключение, но то май си е построило вила там).

'Айде стига крокодилски сълзи, няма смисъл да показвате грижа през днешния ден - късно е. " Буджака " е най-новият град на Созопол. Имаше време да го извършите - цели 20 години имахте. Сега в предпазената околност " Колокита " има 307 хотели и вили. Можехте да го извършите 2001 година, когато Евдокия Манева утвърди проект за ръководство на предпазената околност, който позволи да се застроят до 80 % от нея. Можехте да го извършите 2006г, когато Джевдет Чакъров от Движение за права и свободи промени проекта. Можехте да го извършите 2013 година, когато Искра Михайловa от Движение за права и свободи утвърди нов проект продължаващ да позволява застрояването на местността. Можехте да го извършите и когато през 2016 година ГЕРБ утвърдиха новия Общ устройствен план на Созопол, който удостовери застрояването. И най-после можехте да го извършите и през 2018 година, когато Нено Димов от държавното управление на Борисов промени проекта за ръководство с цел да допусне застрояване над Райския залив. Днес, 20 години по-късно, към този момент няма потребност да компенсирате мълчанието си - предпазена околност " Колокита " към този момент я няма, тъй като е застроена напълно.

Няма да Ви запитвам какво правихте през тези години, тъй като знам - правихте кинти, обслужвахте партиите на власт и мръсния бизнес, обслужвахте първо Николов и след това Рейзи и плюехте и клеветихте всеки цивилен глас, който се пробва да спре строителната вакханалия по морето. И в този момент го вършиме. " Колокита " няма потребност от Вашите крокодилски сълзи, тъй като я няма.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР