Трета отделна щурмова бригада потвърждава, че е била по спешност

...
Трета отделна щурмова бригада потвърждава, че е била по спешност
Коментари Харесай

Ситуацията в Авдеевка - критична

Трета обособена щурмова бригада удостоверява, че е била по неотложност предислоцирана в региона на Авдеевка. Ситуацията в града сега е изключително сериозна, се споделя в Telegram канала на бригадата, който се цитира от УНИАН. Бригадата към този момент е направила рейд в окупираната от руснаците част на града.

Украинските войски би трябвало да водят война на 360 градуса против талази от нови бригади, които съперникът непрекъснато хвърля против тях, съобщи командирът на бригадата Андрей Белецки. Руската войска продължава дейна ротация на своите войски и струпва в допълнение въоръжение.

В зоната на отговорност на бригадата " Таврия " в Авдеевско направление украинските бранители не престават да задържат врага, който не изоставя опитите за заграждане на Авдеевка. 34 офанзиви са отблъснати за последното денонощие.

" Войниците ни настойчиво държат защитата, причинявайки обилни загуби на нашествениците ", се споделя в утринната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.

В посока Маринка, украинските войски не престават да задържат врага , като в направлението и в Купянск няма особена смяна в оперативната конюнктура. При Маринка най-усилените офанзиви са в регионите на Красногоровка, Победа и Новомихайловка, Донецка област. В Купянск съветската войска е отблъсната край Ивановка.

Тази нощ са били свалени 13 от 26 ракети , които са пуснати от съветската войска по територията на Украйна. Въздушната паника бе оповестена за територията на цялата страна.

— 12 крилати ракети Х-101/Х-555/Х-55, осем от които свалени

— 6 балистични ракети " Искандер-М " /KN-23, една свалена

— 2 крилати ракети Калибр ", и двете свалени

— 4 авиационни ракети Х-59, две свалени

— 2 зенитни ракети С-300.
 Украйна под съветски обстрел и тази нощ
Украйна под съветски обстрел и тази нощ

Цялата карта на страната е в алено
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР