Трета гореща вълна в рамките на месец преживява гръцката столица

...
Трета гореща вълна в рамките на месец преживява гръцката столица
Коментари Харесай

В Гърция: Рекордни жеги и нови ограничения срещу коронавируса

Трета гореща вълна в границите на месец претърпява гръцката столица Атина. Термометрите там регистрираха 41 градуса по Целзий. В обособени региони на Гърция се чакат и по-високи стойности. Жегата съответствува с ограниченията на управляващите против растежа на инфектирани от ковид. Сред подхванатите ходове са наложителна имунизация за здравни и обществени служащи и допускане в заведенията на закрито единствено на изцяло ваксинирани.

Горещата вълна изпълни плажовете в Атина и наложи затваряне за гости на Акропола за 4 часа в най-топлата част на деня. Туристите реагират друго.

На мен ми идва допълнително. Идвам от Франция, а там е 15 градуса, тъй че при идването си тук претърпях потрес, споделя Сириел Жарден, туристка от Франция.

Харесва ми, аз съм от Санкт Петербург, там не е толкоз топло. Само дребна вода или бира и съм добре, споделя Александър, екскурзиант от Русия.

Без музика и без придвижване на хора сред 1 и 6 ч през нощта на остров Миконос до 26-ти юли. Така гръцките управляващи реагираха на " тревожния " растеж на новозаразени в елитния курорт, който притегля годишно един милион гости. Туризмът съставлява една пета от гръцката стопанска система и страната остро се нуждае от мощен сезон след пагубната 2020 година

Ваксинирани са към 48% от пълнолетните гърци, кабинетът желае до есента този индикатор на стане 70 на 100. В опит да насърчат имунизационната акция управляващите към този момент позволяват изцяло ваксинираните в заведения на закрито.

Ваксинираните би трябвало да имат привилегии, да могат да водят естествен живот. Неимунизиранитe са създали своя избор, само че имунизираните не би трябвало да живеят с ограничавания единствено поради тях, споделя Янис Камалакис, клиент.

Щом аз съм имунизиран, избирам и близките да са ваксинирани, тъй че да се отървем от тази пандемия, споделя Леонидас Халарис, клиент.

Икономиката не може да понесе повече ограничавания и ново затваряне, тъй че би трябвало да се направи всичко допустимо за триумф на сегашните ограничения, отбелязва Търговската камара в Атина, която съставлява 150 000 дребни и междинни компании.

Единствено ни тормози повишение на разноските за бизнеса, споделя Янис Хадзитеодосиу, ръководител на Търговската камара в Атина.

Броят на инфектираните в Гърция от началото на пандемията надвиши 452 000, смъртните случаи са 12 833.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР