Трета ежемесечна всеобхватна проверка на територията на страната с цел

...
Трета ежемесечна всеобхватна проверка на територията на страната с цел
Коментари Харесай

Екипи на 5 контролни институции с акция на магистрала Струма

Трета ежемесечна всеобхватна инспекция на територията на страната за понижаване на тежките пътни произшествия стартира през днешния ден. В нея вземат участие всички контролни органи - Министерство на вътрешните работи, Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ", Агенция " Пътна инфраструктура ", Национална агенция за приходите и Агенция " Митници ".

Днешната инспекция е обвързвана с решение през септември по отношение на вземането на незабавни ограничения по отношение на тежките пътни произшествия и понижаване техния брой с всеобхватни инспекции, в които вземат участие институциите, които имат отношение към контрола на пътя, сподели пред публицисти Росен Рапчев - държавен специалист от Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".

Тези инспекции целят смяна на държанието на всички участници в придвижването , уточни Рапчев. Той добави, че контролните органи работят дружно, всяка по своите пълномощия, като се прави надзор както на водачите на транспортни средства, по този начин и на товарите.

Акцент в инспекциите е и техническата редовност на транспортните средства във връзка със зимните условия на пътя. Служители на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " водят с водачите и пасажерите в транспортните средства връзка по отношение на заплахите, в случай че не са сложени предпазни колани и заплахите през зимните месеци и усложнени метеорологични условия, сподели още Рапчев.

 Снимка: БТА

Мащабните акции целят да покажат, че страната работи с целия си запас , настрана цели предварителна защита, като се обърне внимание на хората за заплахите на пътя, добави Росен Рапчев.

 Снимка: БТА

Еднодневната инспекция стартира от 88-ми км на автомагистрала " Струма ".

 Снимка: БТА

 Снимка: БТА

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР