Трета доза от ваксината срещу COVID на Pfizer/BioNTech осигурява значителна

...
Трета доза от ваксината срещу COVID на Pfizer/BioNTech осигурява значителна
Коментари Харесай

Трета доза от ваксината на Pfizer/BioNTech защитава срещу омикрон децата от 5 до 11 г.

Трета доза от имунизацията против Коронавирус на Pfizer/BioNTech обезпечава забележителна отбрана против разновидността омикрон при здрави деца на възраст сред 5 и 11 години, сочат последни данни от клинични изследвания, оповестиха двете фирмите в четвъртък.

Анализът на кръвния серум на деца, получили бустерна доза в границите на изследването, демонстрира 36-кратно нарастване на обезвреждащите антитела против омикрон, показват от формите, основали имунизацията.

Неутрализиращите антитела против SARS-CoV-2 при първичния вид са се повишили 6 пъти след бустерната инжекция, допълват те.

Целта на изследването е била да тества сигурността и имуногенността на бустерна доза от 10 микрограма при 140 здрави деца на възраст от 5 до 11 години.

По данни на компанията Pfizer и нейният немски сътрудник BioNTech с използването на трета доза от имунизацията се реализира поддържане на високи равнища на отбрана против вируса в тази възрастова група. Компаниите ще аплайват за позволение за незабавна приложимост на бустерна доза във възрастовата група от 5 до 11 години през идващите дни, като подадат спомагателни заявки до огромните световни регулаторни организации, включително и Европейската организация по медикаментите.

По-рано тази година Администрацията по храните и медикаментите на Съединени американски щати позволи трета доза от имунизацията за деца на възраст от 12 до 15 години, както за имунокомпрометираните във възрастовата група от 5 до 11 години.

Тогава организацията съобщи, че ще оцени смисъла на бустерите за деца от 5 до 11 години, когато се усили броят на имунизираните с две дози в този възрастов диапазон. Според Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), почти 8 милиона деца на възраст сред 5 и 11 години в Съединени американски щати към този момент са изцяло имунизирани.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР