Трета доза от коронавирусната ваксина може да увеличи защитата срещу

...
Трета доза от коронавирусната ваксина може да увеличи защитата срещу
Коментари Харесай

Pfizer: Трета доза от ваксината увеличава защитата срещу Делта варианта до 100 пъти

Трета доза от коронавирусната ваксина може да усили отбраната против Делта разновидността до 100 пъти. Това се показва в отчет, оповестен в сряда от Pfizer.

" Третата доза съществено усъвършенства данните за обезвреждане на Делта разновидността. Очакваният капацитет е нарастване до 100 пъти на обезвреждане на Делта разновидността след използването на третата доза ", се показва в документа.

Освен това се отбелязва, че след въвеждането на третата доза от имунизацията при хора на възраст от 18 до 55 години броят на антителата се усилва повече от 5 пъти, а при хората на възраст от 65 до 85 години - 11 пъти.

Миналата седмица ръководителят на Американските центрове за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) Рошел Валенски съобщи, че Делта вариантът сега съставлява 83% от инфекциите с ковид в Съединени американски щати, което е с 50% повече от началото на юли.

Освен това CDC съобщи във вторник, че хора, изцяло имунизирани против новия ковид, в редки случаи могат да пренесат разновидността Делта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР