Трескава подготовка и пълна готовност за машинния вот в Испания

...
Трескава подготовка и пълна готовност за машинния вот в Испания
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Окончателните списъци с членовете на СИК още не са изпратени в Испания

Трескава подготовка и цялостна подготвеност за машинния избор в Испания откриха специфичните пратеници на Българска национална телевизия в Мадрид. Все още обаче, от ЦИК не са изпратени окончателните описи с имената на членовете на секционните комисии и не са поправени редица механически неточности за секциите, разкрити в страната.

20 000 са нашите сънародници, които са дали своят вот в Испания на предходния избор. За този в неделя секционните комисии ще бъдат с 24% повече, а към момента окончателните описи с членовете не са изпратени от ЦИК.

Вече се обаждат хора, които споделят, че в случай че това не се случи до на следващия ден заран, ще се откажат от присъединяване в секционните комисии, което би основало сериозен проблем, тъй като в сезон на отпуска набирането им и без друго е било доста мъчно

Вече близо 10 дни Борислав Мартинов чака ЦИК да изпрати протокол с решение за смяна на името му от погрешно записаното Борис на действителното му име Борислав. Миналата година той е бил член на секционна комисия, а в този момент е избран за ръководител на една от комисиите в посолството.

Все още няма и решение на ЦИК дали декларациите за гласоподаване ще могат да бъдат авансово попълнени или ще би трябвало това да става на място

Очакваме това решение допустимо най-бързо, тъй като то ще е от решаващо значение за осъществяване на вота в изборния ден, сподели Алексей Андреев, дипломат в Мадрид.

41 градуса се чака да бъде температурата в неделя в Мадрид и чакането на дълги опашки поради попълване на място ще сътвори напрежение.

Иначе, в Испания всички 58 машини за общо 31 секции са налице и към този момент пътуват към обособените секции в страната, чиито общо брой е 67.

Екипът на Българска национална телевизия снима натоварването на машините за Малага и Марбея. Утре в 16 ч ще бъдат разпломбирани и отворени всички машини за вота в неделя в цяла Испания.

Въпросителните бяха доста. Основният миг беше кои ще са техниците на територията на Испания, които ще могат да оказват техническо подпомагане в процеса на изборния ден, изясни още посланикът.

Фирмата, ангажирана с доставките на машините, е предоставила лист на експертите и те са разпратени като контакти до секционните комисии. В случай, че настъпи проблем с някоя от машините, са налични и нужните бюлетини за гласоподаване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР