Треньорът от Дунав Русе Емил Иванов е един от първите,

...
Треньорът от Дунав Русе Емил Иванов е един от първите,
Коментари Харесай

Кондиционният треньор на Дунав първи се записал на треньорски семинар в Еспаньол

Треньорът от Дунав Русе Емил Иванов е един от първите, които резервираха мястото си на семинара в Еспаньол, който ще е през февруари.

Кондиционният треньор на русенския тим е част от летните лагери "Кампус Барселона ", а в този момент ще пътува до каталунската столица и за среща с другия локален гранд.

"Съвсем инцидентно разбрах за семинара. Прочетох в медиите и се свързах с уредниците. Смятам, че това е огромен късмет за всеки треньор, който има упоритости да се развива. След като към този момент две години участвам на "Кампус Барселона ", в този момент ще ми е забавно да видя по какъв начин работи другият клуб и каква е неговата философия ", сподели Емил Иванов.

"Футболът се развива с доста бързи темпове в наше време, с доста нововъведения. В България знаем, че всички схващат от футбол и политика. Това в кръга на шегата. Всъщност, с цел да си в действителност добър в това, което правиш, би трябвало да се развиваш и да учиш непрекъснато. В този смисъл семинарът в Еспаньол ще е още една крачка напред за всеки, който се занимава професионално с футбол. Всяка една тематика в програмата на семинара ми е забавна, не недооценявам информацията. Ще ми е забавно да направя паралел с нашите способи и да взема най-хубавото, което може да се приложи у нас ", добави той.

"Мисля,че програмата е направена по най-хубавия метод. Целта е да можеш да се концентрираш единствено върху футбола, да не се занимаваш с разнообразни въпроси и възможни проблеми от битово естество, а да извлечеш най-хубавото за себе си като треньор. Осигурени са хотел, хранене, логистика и преводачи, което приказва за съвършена организация' ", приключи той.

Няколко български треньори ще имат късмет да се срещнат със структури и методики в Академията на един от най-популярните испански клубове през февруари 2018 година. Семинарът ще отвори вратите на познанието с лекции, тренировки и на практика занимания, както и наблюдаването на мачове на младежки обединения и първия тим.

Футболните хора от България, които проявят интерес, ще получат цялостни данни за структурирането на работата в Академията на Еспаньол, а ежедневните лекции са при светила в обособените области на работата с подрастващи футболисти.

Методистът Пол Гарсия, Дани Парра, дълготраен отговорник за физическите и кондиционните методики в клуба, а Хауме Сабате е механически шеф на Академията.

Треньорите ще изгледат занимания на обособени обединения, като до тях ще има човек, който да изяснява същността на заниманията и аспектите, в които се работи на тях. Предвидено е и гледане на мач на първия тим на "Еспаньол ".

За треньорите от България уредник на визитата на семинара е Cosmo Futbol, който в две следващи години заведе над 150 деца от нашата страна на лагерите "Кампус Барселона " в другия каталунски клуб Барса.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР